Grevă generală în învăţământ pe 31 mai

Grevă generală în învăţământ pe 31 mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*„Singura soluţie pentru evitarea dezastrului”, ne-a declarat ieri Valeriu Diculescu (FOTO), după ce a ieşit de la întâlnirea celor patru federaţii sindicale din învăţământ * Blocarea anului şcolar, boicotarea examenelor, mitinguri la Bucureşti şi pe plan local sunt alte serii de proteste pe care le vor demara, înainte de greva generală *

„La întâlnirea celor patru federaţii sindicale s-a stabilit ca greva generală în învăţământ să înceapă pe 31 mai”.

„Până atunci, se va bloca încheierea anului şcolar prin netrecerea notelor în catalog, lucru pe care profesorii gălăţeni îl fac încă din luna martie”.

„Apoi se vor boicota toate examenele, probele de competenţe şi atestatele”, ne-a declarat ieri vicepreşedintele FEN, Valeriu Diculescu, după finalizarea întâlnirii celor patru federaţii.

Acesta ne-a mai declarat că pe 19 mai toate federaţiile din învăţământ vor participa la mitingul de amploare de la Bucureşti, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va iniţia aceeaşi formă de protest în fiecare judeţ în parte.

„Intenţionez ca şi la nivel de judeţul Galaţi să ne întâlnim toţi reprezentanţii sindicatelor existente pentru a demara o acţiune comună”.

„Dacă şi membrii noştri vor fi de acord cu greva, atunci se închid şcolile şi gata”.

„Nu facem grevă cu copiii la clase sau alte forme de genul acesta. De aceea este nevoie să acţionăm uniţi”, mai precizează liderul SIP.

Demisia sau destituirea lui Funeriu

Revendicările sindicaliştilor sunt modificarea proiectului Legii educaţiei pe amendamentele aduse de cele patru federaţii, negocierea diminuărilor salariale în funcţie de veniturile fiecărei categorii  sociale,  dar şi demiterea sau demisia ministrului Funeriu.

„E un ministru care şi-a dovedit din plin incompetenţa. Un om care nu a predat nicio oră la catedră şi care a stat 16 ani prin străinătate nu avea cum să reformeze învăţământul românesc”.

„Habar n-are de ceea ce se întâmplă în şcoli”, spune sindicalistul.

Valeriu Diculescu susţine că situaţia din învăţământ este deosebit de gravă:

„Este ultima şansă de a mai salva ceea ce se mai poate salva.  Greva generală la care să participăm toţi uniţi este singura soluţie pentru evitarea dezastrului pe care ni l-a pregătit Guvernul”.

Citit 2011 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.