De Ziua Internaţională a Copilului - bucurii pentru cei mici, în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Foto: Costiuc Petrică

De Ziua Internaţională a Copilului - bucurii pentru cei mici, în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De Ziua Internaţională a Copilului, în multe centre sociale şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea ÎPS Casian, au fost organizate o serie de activităţi dedicate copiilor.

Potrivit părintelui Rareş Bucur, programele au început în multe parohii din Eparhia Dunării de Jos încă de duminică, când preoţii, în cooperare cu profesori şi voluntari parohiali, le-au oferit daruri celor mici şi i-au implicat pe aceştia în diverse şi multiple activităţi creative şi recreative.

Pe 31 mai, la Aşezământul Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi, o asemenea activitate a fost organizată pentru cei 75 de copii beneficiari ai serviciilor oferite aici. Programul a cuprins ateliere de creaţie, jocuri, recitări de poezii, cântece, scenete şi multă voie bună, în care copiii participanţi au avut ocazia de a socializa şi a petrece timpul într-un cadru primitor.

Cu mare bucurie, cei 75 de copii asistaţi au primit darurile constând în pachete cu dulciuri, rechizite şi articole şcolare, precum şi articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de 6.000 lei.

În cadrul acestei instituţii, toate serviciile de asistenţă socială şi educaţională sunt asigurate de către angajaţii şi voluntarii asociaţiei, sprijiniţi de maicile din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare“, aflată în incinta aceluiaşi aşezământ.

De asemenea, ieri, copiii au plecat în excursie la câteva mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos şi la alte obiective turistice din judeţele Galaţi şi Tulcea.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi şi grădiniţele parohiale, dar şi în multe alte parohii din Eparhia Dunării de Jos.

Citit 787 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.