"Un focar de infecţie la câțiva metri de școală"

"Un focar de infecţie la câțiva metri de școală"
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Demersul nostru de a scrie despre grădinile frumoase de pe lângă blocurile din cartierele Galaţiului i-a determinat pe mulţi gălăţeni să ne trimită informaţii, nu doar despre alte grădini întreţinute, ci şi, din păcate, despre situaţii negative. Cu menţiunea că luăm în consideraţie toate sesizările gălăţenilor, indiferent de modalitatea prin care ajung ele la noi, le adresăm tuturor rugămintea să ne scrie pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fiindu-ne astfel mai uşor să le centralizăm şi să le urmărim. 
Situaţia abordată astăzi este cea a unui punct de colectare a gunoiului din zona centrală. 
„Problema e că nu are ce căuta un adevărat focar de infecție chiar în buricu' târgului, lângă intrarea elevilor la Şcoala Nr. 26. Aici, copiii, ca și bieții oameni care locuiesc în zonă, inspiră miasma emanată perpetuu de decorul din imagini. Primăria a fost sesizată atât de școală, cât şi de asociație cel puțin de trei ani de când știu eu. Dacă scrieți despre gunoaiele depozitate ilegal, Primăria poate fi astfel sensibilizata și problema rezolvată până începe școala. Dacă s-ar aplica legislația privind colectarea selectivă, minunata grădină cu flori de pe colț n-ar mai fi devastată de cei ce răscolesc containerele depozitând diverse obiecte extrase din gunoi”, ne-a reclamat o gălăţeancă, într-un comentariu postat pe Facebook.
Ne-am adresat, la rândul nostru, Primăriei Galaţi, încercând să aflăm dacă şi când ar putea fi soluţionată această situaţie. Din păcate, ni s-a transmis că punctul de colectare a deşeurilor nu poate fi mutat: „Preocuparea este să răspundem cât mai bine așteptărilor gălățenilor. De aceea, avem în plan să modernizăm 150 de puncte de colectare a deșeurilor, inclusiv pe cel din zona la care faceți referire. Din păcate, în momentul de față nu există un alt spațiu accesibil pentru depozitarea și ridicarea gunoiului în acea zonă. Practic, ne dorim ca punctele să aibă module moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor”, ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei.
Am primit asigurări că se intervine zilnic pentru ridicarea gunoaielor din acea zonă.

Citit 1334 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:38

5 comentarii

 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 30 Iunie 2021 17:16
  82.76.159.***
  Ce sila provoaca toti imbecilii care isi permit sa-si bata joc de galateni. Nesimtiti dar si prosti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de biby
  Miercuri, 30 Iunie 2021 15:01
  78.96.59.***
  Tot orasul a devenit un focar de infectie. Strazile sunt pline de mizerie. Ecosal, apa-canal si gospodarire urbana sunt ca si inexistente.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Carul cu boi s-a rasturnat in Galati
  Miercuri, 30 Iunie 2021 14:40
  82.76.159.***
  Niste incompetenti care sunt la carma orasului Gl.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 30 Iunie 2021 10:27
  84.243.108.***
  Colectare selectiva pe dreaq atunci cand arunci tamplarie la gunoi, ,,focarul de infectie''este cauzat de cetatenii care nu au solicitat containere conform legii si prevederilor locale. Multumiti vecinilor pentru educatia civica si respectarea legii!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius
  Miercuri, 30 Iunie 2021 07:03
  46.97.176.***
  Ionut Pucheanu - 3 ani director la Ecosal si 5 ani Primar si inca auzim aceeasi poveste: "testam sa vedem care este cea mai buna varianta pentru amenajarea punctelor de colectare".

  Intre timp - colectare selectiva nu exista (poate doar pe hartie pentru ca in anumite zone pe pubelele normale au fost puse afise cu: hartie/sticla/plastic fara a se mari si numarul lor si se arunca gunoi ca inainte - da stiu "cetatenii sunt de vina" ca nu arunca gunoiul pentru 4 pubele in unul singur) si punctele de gunoi arata mai rau decat o groapa de gunoi (mai ales acum in perioada pepenilor).
  Dar sa il lasam, o sa faca, nu trebuie sa ii reamintim din 5 in 5 ani.

  Inca 2 mandate si rezolva, probabil la PSD nu sunt firme care comercializeaza asa ceva, ca la asfaltari.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.