"Un focar de infecţie la câțiva metri de școală"

"Un focar de infecţie la câțiva metri de școală"
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Demersul nostru de a scrie despre grădinile frumoase de pe lângă blocurile din cartierele Galaţiului i-a determinat pe mulţi gălăţeni să ne trimită informaţii, nu doar despre alte grădini întreţinute, ci şi, din păcate, despre situaţii negative. Cu menţiunea că luăm în consideraţie toate sesizările gălăţenilor, indiferent de modalitatea prin care ajung ele la noi, le adresăm tuturor rugămintea să ne scrie pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fiindu-ne astfel mai uşor să le centralizăm şi să le urmărim. 

Situaţia abordată astăzi este cea a unui punct de colectare a gunoiului din zona centrală. 

„Problema e că nu are ce căuta un adevărat focar de infecție chiar în buricu' târgului, lângă intrarea elevilor la Şcoala Nr. 26. Aici, copiii, ca și bieții oameni care locuiesc în zonă, inspiră miasma emanată perpetuu de decorul din imagini. Primăria a fost sesizată atât de școală, cât şi de asociație cel puțin de trei ani de când știu eu. Dacă scrieți despre gunoaiele depozitate ilegal, Primăria poate fi astfel sensibilizata și problema rezolvată până începe școala. Dacă s-ar aplica legislația privind colectarea selectivă, minunata grădină cu flori de pe colț n-ar mai fi devastată de cei ce răscolesc containerele depozitând diverse obiecte extrase din gunoi”, ne-a reclamat o gălăţeancă, într-un comentariu postat pe Facebook.

Ne-am adresat, la rândul nostru, Primăriei Galaţi, încercând să aflăm dacă şi când ar putea fi soluţionată această situaţie. Din păcate, ni s-a transmis că punctul de colectare a deşeurilor nu poate fi mutat: „Preocuparea este să răspundem cât mai bine așteptărilor gălățenilor. De aceea, avem în plan să modernizăm 150 de puncte de colectare a deșeurilor, inclusiv pe cel din zona la care faceți referire. Din păcate, în momentul de față nu există un alt spațiu accesibil pentru depozitarea și ridicarea gunoiului în acea zonă. Practic, ne dorim ca punctele să aibă module moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor”, ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei.

Am primit asigurări că se intervine zilnic pentru ridicarea gunoaielor din acea zonă.

Citit 1666 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.