UPDATE. COD ROȘU Galați: Curți inundate și copaci rupți după ploaia de noaptea trecută (FOTO)
Foto: ISU Galați

UPDATE. COD ROȘU Galați: Curți inundate și copaci rupți după ploaia de noaptea trecută (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE, 2 iulie 2021: Ploile care s-au abătut peste județul Galați în noaptea de joi spre vineri, însoțite de grindină și vijelii, au creat din nou probleme, atât locuitorilor din municipiul Galați, cât și celor din localitățile învecinate.

Cele mai multe necazuri le-au fost pricinuite unor șoferi, care s-au trezit cu mașinile zdrobite de copaci rupți de ploaie și vânt, dar și unii proprietari de case, care s-au trezit cu curțile și chiar casele inundate.

În foto 1, galeria de mai sus -  efectul grindinei, dar și alte imagini, de pe rețele de socializare

15 apeluri au fost date pe 112, prin care a fost cerut sprijinul pompierilor. Au fost semnalate probleme în zone precum Gheorghe Doja, I.C. Frimu, unde s-au înregistrat acumulări mari de apă și copaci rupți, sau strada Traian. ”Au fost inundate o curte pe strada Traian, unde apa a pătruns și în casă prin sistemul de canalizare, după ce a refulat prin wc, și o curte în localitatea Schela. De asemenea, au căzut patru copaci pe străzile Traian și Nae Leonard, avariind trei automobile”, a explicat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Pompierii au intervenit pentru remedierea problemelor, alături de echipe de la Gospodărire Urbană și Ecosal.

Foto: ISU Galați

*

(Joi, 1 iulie 2021) ISU Galați a transmis în urmă cu puțin timp o avertizare de Cod roșu de vreme rea. Sunt anunțate, până în jurul orei 21,15, averse torențiale de 35-45 l/mp, grindină și vijelii.

CITEȘTE ȘI: Galațiul, îngenuncheat de potop. Efectele a două coduri roșii

Citit 16736 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.