Sub un bloc din Galați se naşte o groapă imensă. Vecini cu hăul care le înghite grădina
Foto: Marian Calestru

Sub un bloc din Galați se naşte o groapă imensă. Vecini cu hăul care le înghite grădina
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

O nouă situație alarmantă privind siguranța blocurilor din Galați iese la iveală, deși pericolul nu este deloc unul nou. De câțiva ani, terenul pe care se află un bloc din Micro 18 se surpă amenințător, una dintre scările imobilului ajungând să se încline, astfel încât acum este lipită de blocul vecin. Oamenii spun că s-au făcut sesizări, dar că nimeni nu a luat vreo măsură.

Problemele legate de siguranța blocurilor din oraș ies la iveală ca ciupercile după ploaie, în diverse zone ale Galațiului. O nouă situație, dar nu apărută de ieri, de azi, ne-a fost semnalată de oamenii care locuiesc la blocul B17, din Micro 18. Aflat pe strada Oltului, imobilul este serios amenințat de niște gropi care au apărut în spatele clădirii, în grădina de la parter. Mai exact, în jurul unei canalizări aferente scării 1, pământul s-a surpat și continuă să se surpe, trăgând după el vegetația și gardul împrejmuitor. Chiar și betonul din care este făcut căminul canalizării s-a fisurat, fiind doar o chestiune de timp până când capacul gurii de vizitare va ceda sub forța gravitației.

"De vreo doi ani s-a vorbit și la asociație, s-au făcut și sesizări la Primărie, nu știu să se fi întâmplat nimic. Niciun răspuns, niciun rezultat", am aflat de la un tânăr care locuiește în blocul respectiv.

În aceste condiții, nefiind foarte clar precizată cauza surpărilor care se accentuează pe zi ce trece, mai ales sub efectul precipitațiilor, nu se poate explica direct cauza unui efect și mai grav: blocul s-a înclinat vizibil, încât în partea superioară, în dreptul etajului al patrulea, a ajuns să se lipească de scara vecină. Zidul a început deja să se degradeze sub efectul presiunii și nu este exclus ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, dacă nu se va interveni urgent, să cedeze.

Pentru a afla un răspuns privitor la situație, dar mai ales pentru a afla cum au de gând să se implice autoritățile pentru a preveni agravarea și mai accentuată a surpării de la blocul B17, am adresat, în cursul zilei de luni, 12 iulie, o solicitare Primăriei Galați. Am primit promisiunea că vom avea un răspuns cât de curând. Până la închiderea ediției, acesta nu a sosit, dar promitem să îl facem cunoscut, împreună, sperăm, cu măsurile care vor fi luate acolo, cât de curând posibil.

Citit 24194 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iulie 2021 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.