Bacalaureatul, sub semnul întrebării

Bacalaureatul, sub semnul întrebării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 60 la sută dintre profesori vor grevă * Deocamdată, doar în trei licee proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină nu va fi afectată de protest *

Deşi mai sunt doar câteva zile până la anunţata grevă generală din învăţământ, nimeni nu ştie exact ce se va întâmpla.

Elevii claselor a XII-a stau şi ei cu sufletul la gură, pentru că încă nu ştiu dacă vor mai susţine sau nu proba la competenţele  lingvistice într-o limbă străină, întrucât data anunţată pentru protest coincide cu data începerii examenului.

„Marţi, ministrul i-a chemat pe reprezentanţii federaţiilor sindicale la negocieri. Nu cred că se va schimba ceva, aşa că greva se va desfăşura începând cu data de 31 mai, aşa cum am anunţat”.

„La referendumul organizat acum o lună, peste 60 la sută dintre cadrele afiliate la SIP au semnat pentru grevă generală. Acum, după ce au aflat că le vor fi diminuate salariile, cred că vor fi mai mulţi. Nu ştim deocamdată câţi”, spune Valeriu Diculescu, lider SIP.

De la ISJ Galaţi, inspectoarea general-adjunctă Laura Marin ne-a vorbit despre aceeaşi incertitudine: „Nu avem date complete, deocamdată. Cei de la minister ne-au cerut să le transmitem doar câţi profesori participă la grevă. Miercuri vom avea  o situaţie”.

„Mai ştim că sunt trei licee care ne-au anunţat că vor da proba de competenţe. Nu vreau să spun care, pentru că e posibil ca lumea să se răzgândească între timp, sau să fie numiţi spărgători de grevă de către ceilalţi colegi. În plus, asta nu înseamnă că celelalte cadre didactice din unităţile respective nu vor face grevă”, a spus Laura Marin.

Citit 761 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.