Povestea Bellei: de la căţeluşa maltratată, la o familie fericită

Povestea Bellei: de la căţeluşa maltratată, la o familie fericită
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Astăzi vom încerca să vă fim de folos cu o poveste de viaţă pe cât de emoţionantă pe atât de frumoasă, care sperăm să-i inspire pe cei care se gândesc să îşi mărească familia cu un prieten cu patru lăbuţe.

Dacă săptămâna trecută am încercat să vă arătăm, cel puţin teoretic, cum ar trebui să vă pregătiți pentru a primi în casă un animal de companie, astăzi vă împărtăşim o experienţă reală. Aceea a unei adopţii de succes, aşa cum ne-a împărtăşit-o Anamaria Dandeș, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", voluntar al Asociaţiei "Ajutați-l pe Lăbuș - Help Lăbuş".

În vara anului trecut, Bella, o cățelușă de numai câteva luni, rătăcea chinuită pe plaja unei stațiuni de pe litoralul românesc. O familie de pensionari gălățeni, impresionată de starea cățelușei, nu a stat pe gânduri: mutilată, cu urechile și coada tăiate, subnutrită, plină de paraziți, Bella avea nevoie de ajutor urgent. A fost dusă la veterinar, deparazitată, rănile i-au fost tratate, iar ulterior a fost vaccinată. Întrucât spațiul nu le permitea să îngrijească un câine care promitea a fi de talie mare, salvatorii Bellei au scris și cerut sprijinul Asociației "Ajutați-l pe Lăbuș" din Galați. Pentru că situaţia de la acel moment a permis, cățelușa a ajuns în adăpostul local.

"Cu o fire foarte sociabilă, debordând de energie și încredere în om și alte animale, Bella a cucerit în câteva zile inimile tuturor. Toată suferința ei fusese ștearsă cu buretele parcă, binele oamenilor care au luat-o din stradă reprezentând, practic, începutul unei noi vieți", îşi aminteşte Anamaria Dandeş, cea care a preluat-o pe Bella de la familia de pensionari.

Bella nu ar fi putut fi căţeluşă de apartament, pentru că era mult prea energică. Avea nevoie de o casă cu o curte şi de puţin noroc. Şi le-a avut!

"Doar câteva zile Bella a cunoscut viaţa de adăpost. În urma unui anunț postat pe pagina de Facebook Help Lăbuș, o minunată familie de tineri gălățeni a decis să o adopte. O familie extraordinar de frumoasă, care mi-a pus întrebări despre nevoile ei, foarte atenți la informații, cu copiii educați, curte mare, gard serios, asigurat - datele ideale ale unei adopții responsabile. Bella le-a cucerit inimile cu înfățișarea și povestea ei de viață! Şi, chiar dacă nu era perfectă din punct de vedere fizic, și nici de rasă nu era, Bella a tras lozul câștigător și a fost adoptată de familia Popa chiar de a doua zi", ne-a povestit Anamaria Dandeş.

Povestea nu se opreşte aici! Pentru a celebra un an de când face parte din familia lor, soţii Popa au transmis un minunat mesaj Asociaţiei Help Lăbuş, care l-a făcut public: "De un an de zile ne bucură cu prezenţa ei și pofta nestăvilită de joacă. De cum a intrat la noi în curte s-a comportat ca şi cum ne-am fi cunoscut de o viaţă. A inspectat, a adulmecat şi nu a mai plecat. Ne-a ros papucii, ne-a spart piscina, şi-a făcut nevoile în casă. Dar astea sunt doar povești amuzante. Dragostea este necondiționată și din partea ei, dar și din partea noastră".

Mesajul poveştii de viaţă? E simplu! Căţeii abandonaţi, maltrataţi, pot uita traumele trăite şi devin căţei fericiţi datorită oamenilor care nu trec nepăsători, ci se implică!

Citit 1843 ori Ultima modificare Vineri, 03 Septembrie 2021 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.