Tazz şi Luna îşi caută o familie

Tazz şi Luna îşi caută o familie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! În ediţiile trecute, aţi putut afla cum trebuie să vă pregătiți pentru a primi în familie un animal de companie şi povestea emoţionantă a Bellei, căţeluşa maltratată care a avut norocul de a ajunge într-un cămin unde este iubită şi îngrijită aşa cum merită.

Astăzi ne-am propus să vă prezentăm doi căței, rezidenți ai adăpostului local "Ajutați-l pe Lăbuș", ale căror poveşti sperăm că vă vor atinge inimile și veți decide să îi adoptați. Iată ce ne-a dezvăluit despre ei Anamaria Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați.

Tazz și Luna sunt, de mai bine de jumătate de an, parte a unui program din cadrul proiectului desfășurat de asociația Animal Society în orașul nostru. "După o selecție și o evaluare a caracterului și comportamentului lor, patrupezii au întrat într-un program de socializare și dresaj cu instructorul canin gălățean Lucian Donosa. Timp de patru luni, câinii au participat regulat la ședințe de socializare în afara adăpostului, au învățat comenzile de bază, s-au acomodat cu zgarda, lesa, au întrat în contact cu grupuri de oameni, scopul fiind de a-i pregăti să fie adoptabili", ne-a explicat Anamaria Dandeş.

Orice schimbare a mediului în care trăiește un animal presupune, de obicei, o perioadă delicată, până animalul se adaptează locului, programului, regulilor. Inclusiv mersul în lesă al unui câine adoptat dintr-un adăpost poate reprezenta o încercare (pe termen scurt, într-adevăr) pentru adoptator! Ei bine, Tazz și Luna sar în sus de bucurie când văd lesele, fiindcă știu că urmează plimbare, socializare, întâlniri cu oamenii și multe mângâieri. Cei doi  participă la toate activitățile pe care Animal Society le desfășoară în Galați, la sediile instituțiilor și companiilor locale ai căror angajați vor să cunoască ex-maidanezi cu poveşti de viață impresionante. Ei răspund cu bucurie oamenilor cu care interacționează în cadrul acestor întâlniri și au o deosebită afinitate pentru copiii pe care îi întâlnesc.

"Ambasadori ai tuturor câinilor care trăiesc în adăposturi, Tazz și Luna sunt deparazitați, vaccinați, microcipați și, un aspect foarte important, sterilizați. Tazz are aproape un an, este extrem de sociabil, curajos, energic, foarte prietenos cu alte animale. Adoră recompensele, joaca în parc și merge nestingherit cu mașina: se urcă singur și este foarte cuminte pe parcursul călătoriilor. La fel de echilibrat și exemplar se comportă în mașină și Luna, prietena lui, în vârstă de aproximativ trei ani. Luna este o cățelușă liniștită, prietenoasă cu oamenii, adoră copiii și compania lor", ne-a povestit Anamaria Dandeş.

"Preluați de pe străzi de asociația locală <Ajutați-l pe Lăbuș>, Tazz și Luna trăiesc în adăpost din iarna anului 2020. Au parte de îngrijire, de hrană, mângâieri, dar le lipsește o casă și o familie. La fiecare ieșire a lor din adăpost, la fiecare activitate la care participă, însoțitorii lor speră că vor primi cererea ca Tazz și Luna să nu se mai întoarcă în boxa lor, ci să fie luați acasă, să fie adoptați și locul lor sa fie ocupat de alți căței aflați, pe străzi, în nevoie. Vă îndemnăm să vă deschideți porțile sufletelor și ale caselor dvs, să îi primiți ori pe Tazz, ori pe Luna, ori pe amândoi, să vă îmbogățească și înfrumusețeze viețile", transmite Anamaria Dandeş.

Adopția din adăpostul "Ajutați-l pe Lăbuș" presupune semnarea unui contract prin care adoptatorul își asumă asigurarea de condiții optime de trai animalului adoptat, respectarea prevederilor legale în ceea ce privește vaccinarea, asigurarea nevoilor medicale și comunicarea periodică cu reprezentantul asociației.

Citit 1663 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.