La Grupul Şcolar „Paul Bujor”, suplinitorii au dezertat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vinerea trecută se profilase, pentru cadrele didactice de la Grupul Şcolar „Paul Bujor”, o grevă care să zguduie oraşul. Pe cine întrebai îţi răspundea că nu mai există cale de întors – „Guvernanţii se joacă cu vieţile noastre. Reducerea salariilor cu 25 la sută este o măsură de neacceptat. O să vedeţi ce va fi luni, 31 mai, la grupul nostru şcolar!”.

Nu te puteai gândi decât la îngheţarea în totalitate a activităţilor la clase. Ei bine, ieri dimineaţă, la trecerea în revistă a greviştilor, s-a constatat că numărul lor se înjumătăţise. Din 40, mai rămăseseră pe poziţia anti-Guvern şi anti-preşedinte doar titularii.

Suplinitorii, dezertaţi de la grevă. Cancelaria – mohorâtă. Lumină fără noimă, cataloage tăcute, câteva răbufniri de nemulţumire faţă de „figura” pe care suplinitorii le-au făcut-o colegilor lor titulari.

O doamnă din rândul grevistelor: „Suplinitorii au fost ameninţaţi că dacă vor intra în grevă vor avea neplăceri cu continuitatea în învăţământ. Totul vine de la Inspectoratul Şcolar, s-au făcut presiuni asupra directorului, să-i determine pe suplinitori să renunţe la protest…”

De precizat că niciun grevist n-a avut curajul să accepte să-i publicăm numele în ziar („Ne este frică, nu ne daţi numele…”).

Profesorul Mihai Talaşman, directorul grupului şcolar: „Cum să poată spune cineva aşa ceva, că Inspectoratul ar fi făcut presiuni asupra mea? Resping o astfel de afirmaţie. Nimeni, de la Galaţi, nu mi-a cerut să determin suplinitorii să se retragă de la grevă. De ce, mă întreb, nu v-au spus că avem şi 3 titulari care la ora 8 au intrat la clase ca în orice zi obişnuită?”

Citit 1324 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.