Seminariştii au donat sânge

Seminariştii au donat sânge
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în suferință, 31 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” din Galaţi au donat sânge miercuri, 8 decembrie, la Centru Regional de Transfuzie Sanguină. Elevii au fost riguros selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge.

”Campania de donare de sânge la care au participat astăzi elevii seminarişti gălăţeni se întemeiază şi pe buna cooperare pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos o are cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi. Elevii participanţi la această faptă bună au dorit ca, în această perioadă în care ne pregătim de Praznicul Naşterii Domnului Hristos, să aducă un sprijin real semenilor lor”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscriu în cadrul campaniei inițiate de Patriarhia Română: Donează sânge, salvează o viață! În funcţie de necesitate şi disponibilitate, donarea de sânge organizată în Eparhia Dunării de Jos va continua şi în perioada următoare.

O singură unitate de sânge donată poate salva până la trei vieţi. Deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare, în România, statistic, sunt 1,8 la sută donatori, iar de la debutul pandemiei numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult.

Citit 1369 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.