Paul de Galați, decorat de Iohannis. Marile victorii nu pot trece în anonimat. PAMFLET

Paul de Galați, decorat de Iohannis. Marile victorii nu pot trece în anonimat. PAMFLET
Imaginea este incompletă, încă nu știm cum arată masculul feroce al orașului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dușmanii lui Dragnea și-ar face Fan Club Paul, noi, concitadinii săi, am vrea să-l cunoaștem, ca să știm cum să ne ferim partenerele, iar șeful statului i-a pregătit deja distincția. Și nu e primul gălățean care îl frige pe Livache.

Astea sunt informațiile

Povestea a fost spusă pe toate canalele, opinia publică știe toate detaliile încornorării fostului mare om de stat Liviu Dragnea. Cât a stat izolat la Rahova, ex-președintele PSD-ului a fost tradus, ca să utilizăm o expresie populară, de tânăra sa iubită, cu un gălățean. E vorba de un tânăr pe numele mic Paul, individ cu stare, cu nevastă acasă și o ditamai firma de construcții. Sunt informații publice oferite de agențiile de presă, le cunoșteau și serviciile secrete. Au apărut în media și conversațiile celor doi porumbei, unele explicite de ne fac să pălim numai cât ni le reamintim. Paul al nostru pare un crai fără seamăn, iar românii care îl antipatizează pe Dragnea ar fi în stare să-și facă un Fan Club Paul.

Îi oferă decorația lui Manole?

Sesizând o breșă pentru a-și reface imaginea după ce a readus formațiunea social-democrată la guvernare, președintele României a anunțat că-l va decora pe concitadinul nostru, care a dus numele orașului pe culmile muntelui Venus. "Am găsit câteva decorații aruncate peste gard, la Cotroceni, una era a actorului Marius Manole, iar alta a scriitorului Radu Paraschivescu. Nici nu mi-i aduc aminte pe cei doi, dar ideea e că avem deja o plachetă, nu mai trebuie să investim în alte materiale. Acest Paul de la Galați, pentru lupta cu acel PSD cu care m-am bătut și eu, merită o distincție. Să mi-l căutați, vreau să vorbesc cu el după ce mă întorc de la schi!", le-a comunicat Klaus Iohannis subalternilor săi.

A mai fost unul, ăla cu berea

Paul nu este, însă, primul cetățean al municipiului din sud-estul României care își bagă metaforic coada în businessurile posesorului de mustață originar din Teleorman. În anii de domnie ai lui Livache, un reprezentant al mișcării #Rezist din orașul nostru a câștigat un pariu cu șeful de atunci al PSD-ului și a mers cu o navetă de bere la București. Conducătorul de facto al guvernelor din acea vreme l-a întâmpinat cu mititei pe grătar, știrbindu-și smalțul de dictator la care lucra și ziua, dar mai ales noaptea. "E ceva cu gălățenii ăștia, cum mă prind, cum mă ard", și-ar fi spus în barbă Dragnea, zilele trecute. Noi credem că păcatul generalizării este foarte mare, mai ales în Postul Crăciunului.

Baby, I’m gonna Liviu

Pamflet în versuri

TREI DAME de Submarin Cosorescu

Admir trei dame septice-n troleu:/ o (primă)damă extra, super, tare,

o (vice)damă cu dizainul greu/ şi-o (contra)damă-n păr scânteietoare!

Dar toate-s principale, toate-s şic,/ vibrează, trăncănesc, sunt maladive,

maligne şi letale... vreau să zic:/ trei dame... trei madame ofensive!

Dau din păreri (pe faţă şi pe dos)/ despre politici cosmice, statale,

erotice, cu ceapă şi cu sos.../ despre-ntâlniri de mult... accidentale!

Zbiară la cer, blestemă regulat,/ nu le convine (practic) nici o brânză,

şi dau din ciocul roşu-(boss)umflat,/ se scarpină la creier şi la rânză!

E-aglomerat... n-am unde să mă duc/ - şi le aud cât au halit aseară,

şi ce-au făcut azi-noapte pe feisbuc,/ şi cum s-au ruşinat în oglinjoară!

Ce să le spun?... înghit şi tac şi sper/ - încep să cred că trebuie reglate!

Deschide uşa, domnule şofer,/ să plec la NAIBA, în PUSTIETATE!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Care ești, de ce nu te arăți?

* De când a izbucnit scandalul în care Irina, ibovnica lui Dragnea, e personaj principal, ne tot întrebăm cine este Paul. Poate fi doar un nume de cod, să fie un răspuns anagramat pentru fostul condamnat cu executare?

* Unii colegi din redacție, nu prea duşi pe la biserică, sunt de părere că Paul ar fi, de fapt, deputatul Marius-Mitică Mărgărit, parlamentar PSD de Galați, care se laudă cu contul de Tinder. Nu mai explicăm ce este Tinderul, că ne-o iau vremurile înainte. Cum social-democrații nu mai au nicio treabă cu Livache, n-am exclude această variantă. Nu știm dacă și acest "Paul" are firmă de construcții, însă poate oricând să-și deschidă una.

* Apropo? Cumva firma de construcții a masculului feroce din Galați a câștigat vreo licitație publică? Sau a mers direct, ca la inima domnișoarei Tănase? Prea multe necunoscute în această poveste cu iz de Covurlui.

* Județul a avut un Paul în politică, un fost ministru ieșit pe ușa din dos a vieții publice după apariția unor imagini compromițătoare în care domnia sa analiza Forța Dreptei, numele de astăzi al fostului președinte liberal Ludovic Orban. Dar nu mai e tinerel, cum presupune "portretul-robot".

Tinder cât îți permite plapuma

Asteroidul Galați ne păsuiește

Asteroidul botezat după numele orașului nostru, localizat recent pe centura principală de asteroizi situată între orbitele planetelor Marte și Jupiter, ne-a transmis un mesaj codificat prin care suntem anunțați că nu are de gând să cadă pe Terra în perioada următoare. "Dragi pământeni din Galați, nu am precizia necesară ca să cad unde doresc. Câtă vreme veți locui lângă Brăila, n-o să mă prăbușesc pe pământ. Nu vreau să le dau satisfacție vecinilor voștri care, în caz de Doamne ferește, ar da vina exclusiv pe numele meu", ne-a transmis micuța planetă descoperită de specialiștii Observatorului Astronomic din municipiu.

Veni-Vidin-Vici

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2006 ori Ultima modificare Vineri, 17 Decembrie 2021 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.