Nuntă pe internet

Nuntă pe internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la Bâlea Lac la Independenţa * Reclama cu nunta urmărită prin internet s-a filmat şi în judeţul nostru * Se bazează pe o poveste cu personaje reale * Regizorul Cristian Mungiu a ales curtea soţilor Butnaru din Independenţa * Pentru că sunt rude cu mirii * Mai întâi au fost ei - Florentina şi Valentin - şi apoi reclama *

La 2.000 de metri deasupra lumii, nunta Florentinei şi a lui Valentin a fost cu adevărat unică, aşa cum nu s-a mai văzut până acum (FOTO 1-3). Părtaşi la bucuria lor n-au fost doar rudele şi prietenii, ci o ţară întreagă. Departe de prejudecăţi, în catedrala munţilor, la Bâlea Lac, sub acoperişul cerului, au simţit că întreg universul participă la nunta lor.

La fel ca mine, şi alţii au privit cu suspiciune reclama în care doi tineri s-au căsătorit pe vârf de munte, iar rudele şi prietenii i-au urmărit pe internet. Nunta Florentinei - actriţă, cu Valentin - programator web, nu e o reclamă originală şi inspirată, ci o poveste de viaţă şi de dragoste.

Ştiţi deja reclama: cununia la Bâlea Lac, petrecerea în curtea soţilor Iordana şi Toader Butnaru.

Ce nu ştiţi este că aceştia sunt din comuna Independenţa, Galaţi. Mama Dana şi Tata Toby (FOTO 4), aşa le spun nu doar copiii, nepoţii şi prietenii, aşa îi ştie tot satul! Sunt mătuşa şi unchiul Florentinei şi naşii de cununie ai părinţilor ei, doi oameni de toată lauda pe care merită să-i cunoaşteţi.

Mama Dana şi Tata Toby

Mama Dana a rămas chiar şi la pensie învăţătoarea dedicată şi sufletistă, ataşată de copii. O simţi de cum treci de poartă şi, fără să vrei, devii parcă unul dinte elevii ei. 38 de ani de catedră şi atâtea generaţii de copii educate îşi spun cuvântul!

Tata Toby, inginer agronom, e un mucalit şi jumătate. S-au cunoscut la Pechea, unde Mama Dana „i-a sucit capul” - cum spune dânsul - şi „l-a adunat de pe drumuri” după cum susţine dânsa. Florentina a copilărit în curtea soţilor Butnaru.

„Sora mea, Maria, este mama Florentinei. Talentul l-a moştenit Flori de la tatăl ei, care e un bun cântăreţ. Sora mea şi cumnatul vin în fiecare toamnă să ne ajute în grădină, la vie”.

„Părinţii Florentinei sunt cununaţi de noi. Am rămas fără părinţi mai de tineri şi noi i-am cununat şi pe sora mea mai mică şi pe cea mijlocie. Am cununat vreo 10 perechi, iar de botezat nici nu mai ştim câţi copii au fost”, ne spune Mama Dana.

A fost ideea Florentinei

Mama Dana şi Tata Toby sunt, deopotrivă, părinţi şi bunici. Eduard, fiul cel mare, de 45 de ani, lucrează în Şantierul Naval. În reclamă, el este pilotul micii ambarcaţiuni. Soţii Butnaru sunt mândri de fiicele şi de soţia lui Eduard.

Ana-Maria, fiica mai mică a soţilor Butnaru, are un băiat care se pregăteşte să intre la liceu. Nu trece o săptămână fără ca fiica mai mică şi ginerele să nu le treacă pragul Mamei Dana şi lui Tata Toby, aşa de ataşaţi sunt!

Cu la fel de multă dragoste îţi vorbesc soţii Butnaru despre nepoata Florentina: „A absolvit facultatea la Iaşi, iar acum e actriţă şi la Sibiu şi la Teatrul Naţional din Bucureşti. A muncit enorm, fiindcă i-a plăcut. Şi-a luat doctoratul, pregăteşte studente, este o fată foarte isteaţă! A fost ideea ei să se filmeze reclama aici, pentru că atunci când era elevă şi studentă venea des pe la noi”, povesteşte Mama Dana.

Din vorbă în vorbă, se apucă să povestească despre ieşirile fetei la discoteca din sat: „Tata Toby îi spunea să fie acasă la 11. Venea, stătea o oră, apoi sărea gardul şi se ducea înapoi la discotecă, el bun bazat că fata doarme”. „Acum îmi spui?”, sare, supărat doar în glumă, Tata Toby.

Din culisele reclamei

„Cristian Mungiu a fost regizorul reclamei. A vizitat trei locaţii la Independenţa, Iaşi şi Bucureşti. A fost aleasă curtea noastră cu atât mai mult cu cât aveam suficiente rubedenii care să apară în reclamă”.

„A stat de vorbă cu mine, a încheiat un contract, am primit şi bănuţi, eu oleacă mai multişori, că am avut replică. A fost frumos. Florentina a vrut o nuntă mai deosebită”, povesteşte Tata Toby.

„Cum am fi putut să-i refuzăm când ne-au fost şi ne sunt aşa de dragi? A fost ca o petrecere de nuntă numai că mirii nu erau aici, îi vedeam pe ecranul unei plasme. Ei tremurau de frig, noi eram încinşi de căldură şi petrecere”.

„Noi vedeam exact ce se întâmplă acolo, ei ce făceam noi. Am instalat mese de sub nuc şi până la poartă, la trotuar”, ne spune Mama Dana.

„Dar eu cum mă pot rădica?”

Tata Toby este cel care spune în reclamă „Auăleu, dar eu cu piciorul cum mă pot rădica?”. Când îl vezi glumeţ, plin de vitalitate, parcă nu-ţi vine să crezi că are nevoie să se sprijine în baston. Osteoporoza e de vină, din cauza ei s-a operat la picior.

Tata Toby: „Atâta-mi pare rău că nu mai pot sări pârleazul ca în tinereţe. Acum sar fetele pârleazul, ca să vină  la mine…”.

„Să te întrebe de sănătate. Ce să-ţi facă?!”, îl ia peste picior Mama Dana. „Păi da!”, admite senin şi glumeţ  bărbatul.

Experienţă TV

La filmări, Tata Toby n-a avut emoţii, pentru că a mai avut de-a face cu filmatul. „Mai întâi am apărut la „Viaţa satului”, la TVR. Înainte de a intra sub reflectoare, m-au dat pe faţă cu pudră, ca să nu se vadă porii de parcă ai vărsat”.

„A doua oară, prezent la un congres PCR, am dat mâna cu Ceauşescu şi mi s-a luat un interviu, la radio, apoi la televizor. Am mai fost filmat pentru că aici a existat un mare sector zootehnic, eram pe locul 3 la producţia de lapte pe judeţ şi veneau mereu. M-au mai filmat şi la consfătuiri, la Bucureşti”, îşi aminteşte Tata Toby.

Aproape de aurul căsniciei

Ce-a zis satul când au văzut dezlănţuirea de forţe şi tehnologie din curtea familiei Butnaru? „Când au văzut maşinile, au crezut că a murit Butnaru. Cum să moară, le-am zis, nu-l vedeţi că e în petrecere?!”, râde Mama Dana.

Alţii întrebau ce-a fost. „Cum nu ştiţi? Am sărbătorit 70 de ani de la cununie”, râde Tata Toby. Anul acesta împlinesc 48 de ani de ani de căsnicie. Cine ştie, peste doi ani poate-i vedem în vreo reclamă - nunta de aur pe internet transmisă din cine ştie care colţ al lumii!

Luna de miere haihui

„E cu totul special, te face să te simţi mai aproape de Dumnezeu şi dă o cu totul altă dimensiune evenimentului. Jurămintele şi promisiunile făcute au o cu totul altă încărcătură acolo, promiţi în faţa lui Dumnezeu că vei iubi până la capăt”.

„Dacă întinzi mâna simţi că poţi atinge cerul, ce loc mai bun ne-am fi putut alege pentru singura nunta din viaţa asta? Poate doar largul mării, dar am fost atât de nerăbdători să auzim „împreună, la bine şi la greu” încât am zburat, înainte să înotăm”, mărturisesc despre cununia lor, Florentina şi Valentin pe blogul lor www.nuntahaihui.ro.

Merită să le faceţi o vizită pe blog ca să aflaţi cum e o lună de miere haihui!

Foto: Vasile Caburgan şi www.nuntahaihui.ro

Citit 1640 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.