Bombă de aviaţie distrusă de pompierii gălățeni

Bombă de aviaţie distrusă de pompierii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Astăzi, duminică, 9 ianuarie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați distruge în condiții de siguranță un element de muniție, mai exact o bombă de aviație exploziv-brizantă de 100 lb, aproximativ 50 kg, în apropierea locului unde a fost descoperită, în comuna gălățeană Umbrărești, sat Torcești, pe un teren pus la dispoziție de către UAT Umbrărești.

Bomba de aviație a fost descoperită în timpul unor lucrări agricole.

La misiune participă și un echipaj SMURD, un echipaj de jandarmi și unul de poliție pentru asigurarea zonei de desfășurare a misiunii. Cetățenii din zonă au fost rugați ca în intervalul orar specificat să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1.500 m, faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni deosebit de periculoase și să respecte indicațiile forțelor de ordine din zonă.

De asemenea, ISUJ Galaţi reaminteşte populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor elemente de muniții. Este interzisă atât atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, cât și lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă. De asemenea, este interzisă și introducerea muniţiilor, descoperite în foc, demontarea focoaselor sau a altor părţi componente ale acestora, dar și jocul cu diferite muniţii neexplodate. Nu este permisă nici ridicarea, transportarea şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente, sau comercializarea acestora prin centre de colectare a deșeurilor metalice sau în alte forme.

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, au obligația de a anunța autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţia, apelând numărul unic de urgență 112.

Citit 1809 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.