Ce şanse au tinerii seropozitivi?

Ce şanse au tinerii seropozitivi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia actuală a persoanelor seropozitive, integrarea socială şi profesională a acestora vor constitui subiectul unei dezbateri organizate astăzi de Fundaţia „Inimă de Copil” şi Uniunea Naţională a Organizaţiilor pentru Persoane Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi.

Dezbaterea, la care sunt invitate autorităţile, potenţialii angajatori şi toţi cei interesaţi va avea loc azi, de la ora 14.00, în sala de şedinţe a AJOFM Galaţi. „Inimă de Copil” îşi va prezenta proiectele implementate privind integrarea tinerilor seropozitivi.

Instituţiile abilitate vor puncta programele şi strategiile si politicile de integrare profesională a tinerilor seropozitivi la nivelul judeţului Galaţi. Perspectivele accesului la tratament al persoanelor seropozitive în anul 2010, nevoile tinerilor privind integrarea socio-profesionala, vizavi de nevoile angajatorilor în ocuparea forţei de muncă sunt pe ordinea de zi.

Scopul acţiunii este, după cum am aflat de la Anca Aurora Chiosea, responsabil comunicare - Fundaţia “Inimă de Copil”,  identificarea celor mai potrivite soluţii şi a demersurilor ce trebuie întreprinse pe plan local, astfel încât să conducă la creşterea calităţii vieţii persoanelor seropozitive. De ce este necesară o astfel de masă rotundă tocmai acum?

“Ne aflăm în situaţia în care în 2010 accesul la tratament medicamentos specific este discutat la nivel naţional ca fiind, sau tinzând să devină, o problemă majoră pentru numeroşi bolnavi cronici. În acelaşi timp suntem în contextul în care actuala criză economică afectează tot mai multe categorii sociale, cu precădere pe cele vulnerabile, cum sunt şi tinerii seropozitivi”.

„Considerăm că discutarea acestor aspecte la nivelul factorilor  responsabili şi interesaţi, dar şi cu potenţiali angajatori şi chiar cu tinerii seropozitivi înşişi, reprezintă un pas important pentru conştientizarea situaţiei, atât sub aspect profesional, cât şi al accesului la tratament şi la servicii sociale”, ne-a declarat dr. Anna Burtea, director executiv al Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.