CJ, în sprijinul adulţilor cu handicap

CJ, în sprijinul adulţilor cu handicap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conştient că în judeţul Galaţi nu există suficiente instituţii pentru asistarea persoanelor adulte cu handicap mental mediu sau accentuat, care necesită găzduire temporară, asistenţă şi îngrijire, reorientare şi integrare profesională şi consiliere psihologică, aleşii judeţului au adoptat o serie întreagă de măsuri.

În primul rând, au reorganizat Casa „Elena” în Centrul de Pregătire pentru o Viaţă  Independentă pentru Persoane cu Handicap Adulte „Elena” Târgu Bujor, înlocuind serviciile sociale pentru copii cu servicii sociale acordate persoanelor adulte cu handicap.

În acest spaţiu, vor fi asistaţi 14 tineri cu handicap mental mediu sau accentuat, având vârsta peste 18 ani, proveniţi din centrele de plasament pentru copii cu handicap.

Cheltuielile curente şi de capital necesare funcţionării unităţii se asigură de la bugetul de stat şi de la bugetul Consiliului Judeţului Galaţi.

Perioada de asistare va fi de 24 luni, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de reevaluare. Centrul va acorda servicii de găzduire şi îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii de reintegrare socio-profesională.

Aleşii judeţului au reorganizat şi Centrul de servicii complexe pentru persoane cu handicap Galaţi în Centrul de Zi pentru persoane adulte cu handicap „Luceafărul” Galaţi, unde 30 de tineri cu handicap  grav, accentuat  sau mediu, cu vârste de peste 18 ani, proveniţi atât din mediul instituţional, cât şi din familie, vor primi servicii de recuperare şi de integrare/reintegrare socială.

Perioada de asistare a beneficiarilor este de 12 luni cu posibilitatea de prelungire sau diminuare, în funcţie de achiziţiile cognitive evaluate.

Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital se va face cu bani de la bugetul de stat şi de la bugetul Consiliului Judeţului Galaţi, sponsorizări şi donaţii, contribuţii ale beneficiarilor sau reprezentanţilor legali.

CJ a mai decis şi promovarea unui proiect de „Modernizare şi extindere Centru de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Adulte nr. 1 (fostul Centru de Plasament nr. 1) şi dotarea acestuia cu aparatură specifică.

Citit 634 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.