Din 21 februarie, Transurb eliberează noile abonamente de transport. Cine va sta la coadă şi cine nu

Din 21 februarie, Transurb eliberează noile abonamente de transport. Cine va sta la coadă şi cine nu
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Începând cu data de 21 februarie 2022, se vor elibera abonamente de călătorie pentru persoanele care beneficiază de reduceri și gratuități la transportul public local de călători, anunţă SC Transurb SA.

Potrivit companiei de transport, „abonamentele eliberate în baza Hotărârii Consiliului Local nr.100/2021 își vor pierde valabilitatea începând cu data de 28 februarie, ora 24,00, pentru următoarele categorii de persoane: pensionari, șomeri, cetățeni de onoare, revoluționari, veterani și văduve de război și persoanele care beneficiază de Decretul Lege nr.118/1990”. Rămân, însă, valabile abonamentele deja emise pentru studenți, elevi, persoanele care beneficiază de salariul minim pe țară în plată, donatori și persoanele beneficiare ale serviciilor Cantinei de Ajutor Social.

„Toate categoriile de persoane care au beneficiat până în prezent de reduceri și gratuități la transportul în comun vor prezenta, pe lângă documentele necesare, cardul de transport deținut în vederea încărcării noului abonament.

Abonamentele BASIC eliberate pentru pensionari, șomeri indemnizați, salariații cu salariul minim pe economie, cetățeni de onoare, revoluționari, veterani și văduve de război, persoane persecutate pe motive politice, donatorii de sânge și persoane beneficiare ale serviciilor Cantinei de Ajutor Social, deși sunt abonamente nenominale conform anexei 1 la HCL 55/2022, vor fi încărcate pe card nominal, pierzându-și caracterul transmisibil”, precizează Transurb.

Societatea subliniază că beneficiarii Legii nr. 448/2006, republicată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, călătoresc fără titluri de călătorie, pe baza legitimației eliberate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Noile facilităţi

Reamintim, pe scurt, noile facilitățile acordate în transport.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie până la 1.386 de lei net/lună vor avea sută la sută reducere din valoarea abonamentului standard BASIC, cu 45 de călătorii pe lună.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.387 şi 2.500 de lei net/lună primesc o reducere de 75 la sută din valoarea abonamentului standard de 45 de călătorii, iar cei care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.501 şi 4.000 de lei net/lună plătesc doar 50 la sută din valoarea acestui tip de abonament.

O reducere de 25 la sută din valoarea abonamentului de 45 de călătorii pe lună este prevăzută pentru pensionarii care cumulează venituri din pensie de peste 4.000 de lei net/lună. Pentru evitarea cozilor lunare, pensionarii îşi vor putea procura abonamentul pe trei luni – 135 de călătorii sau pe şase luni – 270 de călătorii.

Elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat din municipiul Galați vor beneficia gratuit de abonamentul PLUS NOMINAL 1, cu număr nelimitat de călătorii. La fel şi studenții în vârstă de până la 26 ani, respectiv, studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii, în vârstă de până la 26 de ani, toţi înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior din municipiul Galaţi. Abonamentele pe care le au deja rămân valabile.
Șomerii indemnizați şi persoanele care beneficiază de salariul de bază minim pe țară în plată primesc o reducere de sută la sută din valoarea abonamentului standard BASIC 45.

Cetățenii de onoare, revoluționarii, veteranii şi văduvele de război, persoanele care beneficiază de Decretul Lege nr.118/1990 primesc o reducere de sută la sută din valoarea abonamentului de 45 de călătorii pe lună.

La fel şi persoanele care beneficiază de serviciile Cantinei de Ajutor Social.

Donatorii de sânge au 50 la sută reducere din valoarea abonamentului de 45 de călătorii pe lună.

„Dacă se consumă numărul de călătorii înainte de expirarea valabilității abonamentului, este necesar să se achiziționeze un alt titlu de călătorie. O călătorie este valabilă 60 de minute, iar validarea cardului se efectuează în fiecare mijloc de transport schimbat”, precizează Transurb.

Citit 18869 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Februarie 2022 12:20

8 comentarii

 • postat de Galatean
  Luni, 21 Februarie 2022 04:20
  109.166.131.***
  Si aceste metode pucheniste vor scoate Transurb din noroi, ca asta este cauza colapsului acestei firme cu piciaore de lut, abonamentele gratuite date unei categorii de necajiti ai orasului???!!!!!

  Sunteti de rasu plansu, pana cand la conducerea administratiei galatene vor fi indivizi tip pucheanu si altii la valoarea lui, tot ce roieste in jurul primariei ADP, TRANSURB, ECOSAL si altele in care sunt angajate cumetrii, amante si lipitori de afise la PSD, asa va fi mereu, oras plin de oameni care voteaza cu capul in galeata!
  Pai mergeti la administratia cimitirului Eternitatea sa vedeti o cohorta de purtatoare de fuste iar cetateanul trebuie sa stea in frig asteptand sa invete calculatorul fatuca nou angajata la casierie, iar o cadana de greo 150 de kile, sefa, se uita cu dispret la niste batrani care vor sa-si plateasca impozitul pentru ultima locuinta din urmatoarele lor clipe.

  Bataie de joc ca la Galati nu mai exista, iar pucheanu se da mare artist pe la televizor.

  SICTIR!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Postolache
  Duminică, 20 Februarie 2022 11:52
  86.124.203.***
  Eu într-un an dacă am călătorit de 50 de ori dus sin tors cu autobuzele, ca la tramvai nici atit, nici nu țin mite cum mai arata interiorul unui tramvai, as vrea sa știu diferența propusa de cei mari la acest abonament oferit anul trecut gratuit cine a profitat de ea?? Deși mai aveam 20 de lei pe acest card pina sa se elibereze gratuit, și sper ca acum sai găsesc, cind mi-l voi scoate ce următorul.
  3
  6
  Raportează
 • postat de Maria
  Duminică, 20 Februarie 2022 07:51
  95.76.3.***
  Revoluționari în Galați?! A, da, unii au primit chiar și locuințe de la primărie (înainte de anul 2000), nu au plătit întreținerea și primăria a luat atitudine
  0
  13
  Raportează
 • postat de hahaha
  Sâmbătă, 19 Februarie 2022 23:11
  89.137.226.***
  Si in 2024, fiind an electoral, toti pensionarii vor avea din nou GRATUIT abonamentul !!!!
  3
  15
  Raportează
 • postat de me
  Sâmbătă, 19 Februarie 2022 21:59
  5.13.206.***
  am luat abonamentului ptr pensionari in iulie 2021. cred ca am facut maxim 50 de calatorii. asta ar inseamna 100 de lei. Primaria a decontat 1000 lei ptr 8 luni si 50 calatorii. adica am cheltuit 100 si au primit 1000 la Transurb. am produs paguba sau au profitat ??? de ce nu e valabil un an macar si cum se justifica different platita.??? daca aparatele inregistreaza calatoriile vreau sa stiu cat s-a cheltuit cu deplasarea pensionarilor si cat a platit Primaria. diferenta unde a ajuns.????????
  2
  22
  Raportează
 • postat de UN PENSIONAR CINSTIT
  Sâmbătă, 19 Februarie 2022 16:13
  95.76.2.***
  Sunt un pensionar care si-a platit mereu darile la stat
  si-am cotizat zeci de ani la fondul de pensii pt care am o pensie de 4700 lei
  Am lucrat zeci de ani in combinat intr-un mediu pe care nu l-as putea numi toxic
  si-am fost incadrat nemeritat as putea spune, in grupa 1 de munca
  iesind la pensie in 2016.
  Va duc la cunostinta ca nu este corect ca noi pensionarii cu acest nivel de pensii
  sa benificiem de aceste reduceri la transportul local. Pur si simplu imi este rusine
  ma arata lumea cu degetul si ma intreb de ce toate astea?
  Chiar imi pot achizitiona din pensia mea intr-un mod normal biletul sau abonamentul
  fara a benificia de mila nimanui numita campanie electorala!
  Sa va fie rusine, intr-o tara normala erati la puscarie de mult timp
  9
  28
  Raportează
 • postat de me
  Sâmbătă, 19 Februarie 2022 16:11
  5.13.206.***
  tovarasul Pucheanu nu mai hotari ce se intampla cu taxele noastre. EU vreau sa contribui ptr pensionari. asta e.... voi fi si eu si vreau respect si tratament corespunzator. studentii de azi si elevii actuali nu sunt de acord
  sa beneficieze daca nu vor contribui si ei in viitor. asta e...roata vietii.si eu am contribui ptr parintii si bunicii lor.!!! vreau acelasi tratament.!!!!!
  3
  16
  Raportează
 • postat de Luta
  Sâmbătă, 19 Februarie 2022 08:52
  5.13.223.***
  Care este costul unui abonament cu 45 de calatorii?????
  9
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.