O picătură pentru viaţă

O picătură pentru viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Galaţi se trăieşte intens. Ieri, aşteptau să doneze din sângele lor pentru viaţa semenilor nu mai puţin de 87 de gălăţeni. Unii - donatori permanenţi, alţii ocazionali.

Între aceştia şi câţiva enoriaşi ai Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Galaţi care, potrivit obiceiului, în preajma sărbătorii de hram desfăşoară şi această activitate în sprijinul Vieţii.

„Vin pentru a doua oară la Centrul de Transfuzii, pentru că e nevoie şi de gestul meu de generozitate. Ca donator, beneficiile sunt şi pentru mine, pentru că ni se fac şi analizele şi aşa îmi ţin sănătatea sub control...”, ne-a spus Zamfir Chicoş, enoriaş la amintita biserică

„M-am gândit că aş putea şi eu să dau o şansă unui om şi de aceea, la apelul părintelui, am venit pentru întâia dată să las şi eu o picătură de sânge, o picătură de viaţă pentru un semen pe care nu-l cunosc, dar pe care sigur îl ştie Dumnezeu”, ne-a spus tânărul Petru Zănoagă (19 ani),  din aceeaşi parohie gălăţeană.    

Holul Centrului de Recoltare a Sângelui din Galaţi era arhiplin. Oamenii, mai tineri sau mai în vârstă, aşteptau să fie chemaţi în funcţie de ordinea în care au sosit. Şi dacă unii dintre ei veneau din obişnuinţă, făcând acest fapt firesc de ani de zile, alţii chiar treceau prin clipe dramatice...

„Am venit să donez pentru mama, care este la Secţia Terapia Intensivă a Spitalului de Urgenţă şi are mare nevoie de sânge”, ne-a spus abia şoptit C. Bianca, o tânără în vârstă de 22 de ani, din Galaţi. „Are grupa ˝A II negativ˝ şi sunt mai dificil de găsit donatori compatibili, dar mă bucur că am alături câţiva prieteni şi colegi disponibili să doneze, să dea o şansă de viaţă şi altor oameni”.

Alături de Bianca, sora sa, un vechi prieten şi două colege ale Biancăi aşteptau să le vină rândul pentru a dărui viaţă celor care care se află pe patul spitalelor. 

„Nu ne putem plânge că nu avem donatori,. În medie, avem zilnic câte 45-50 de donatori, iar  astăzi este una din zilele de vârf, când am înregistrat aproape 90 de persoane. Asigurăm necesarul spitalelor din Galaţi, iar când avem urgenţe la Bucureşti, trimitem şi acolo, în funcţie de solicitări...”, ne-a spus Camelia Stoichicescu, chimist, director al CRTS Galaţi.

În primul semestru al anului în curs, la CRTS Galaţi, s-au prezentat 8.171 de persoane care au donat 3661,45 litri de sânge, care cu siguranţă au dat o a doua şansă de viaţă altor semeni.

În tot anul 2009, numărul donatorilor a fost de 16.544, care au donat 7.391,3 litri de sânge.

Citit 734 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.