Proba a doua: trei eliminaţi şi peste 300 de absenţi

Proba a doua: trei eliminaţi şi peste 300 de absenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei de la mate-info au fost mult mai norocoşi * La istorie, subiecte frumoase *

La centrul de examen de la Grupul Şcolar de Marină, candidaţii ieşeau cam îngânduraţi şi sleiţi de puteri. „A fost greu. Mă aşteptam. În fiecare an, matematica este piatra de încercare”, ne-a spus un elev de la „Asachi”, liceu arondat la acest  centru de examen.

Spre deosebire de aceştia, elevii de la CNVA erau fericiţi: „Au fost subiecte uşoare. Cred că am greşit din neatenţie”, ne spune o elevă care se contrazicea cu un coleg pe marginea rezolvărilor problemelor.

La „Pedagogic”, elevii care dăduseră examen la istorie jubilau: „Au fost frumoase. Evul Mediu mi-a plăcut întotdeauna. Am lucrat mult la clasă pe modele de subiecte şi nu cred că vor fi probleme”, susţine una dintre fete, în asentimentul colegelor ei.

Greu şi mult de lucru la profil tehnologic

Inspectoarea general-adjunctă şi profesoara de matematică  Laura Marin ne-a confirmat faptul că a existat o discrepanţă în ceea ce priveşte repartizarea subiectelor: „Pentru cei de la matematică informatică a fost mai uşor ca în alţi ani. Singurele dificultăţi au fost legate de capacitatea de concentrare la trei subpuncte, unde elevii ar fi trebuit să fie foarte atenţi. E vorba de punctul 4 subiectul I, şi punctele 1 ( c )  şi 2 ( c )  de la subiectul II. Din nefericire, acolo unde ar fi trebuit ca subiectele să fie mai accesibile s-a păstrat un grad de dificultate ridicat:  elevii de la profil tehnologic şi cei de la ştiinţele naturii au primit subiecte grele şi volum mare de muncă”.

Inspectoarea de specialitate la istorie Daniela Popa ne-a declarat că subiectele la această disciplină au fost generoase şi accesibile şi că vor fi mulţi elevi care vor obţine note destul de bune.

Trei eliminaţi

Nici în materie de fraude, nu au fost ieri multe probleme. Dacă în prima zi au fost eliminaţi 14 candidaţi, la a doua probă doar trei au avut acelaşi ghinion: doi prinşi cu telefoane mobile şi unul cu fiţuici.

Din nefericire, numărul absenţilor a fost destul de mare, peste 300 la ambele discipline de examen.

Vineri, 2 iulie, candidaţii vor susţine ultima probă, urmând ca rezultatele să se afişeze duminică, 4 iulie, în care pot fi depuse şi contestaţiile.

Citit 1198 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.