Diculescu a depus armele

Diculescu a depus armele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În holul Casei Corpului Didactic, unde este şi sediul SIP, pe un panou dedicat noutăţilor, atârnau ieri, fără vlagă vesta, şapca şi portavocea pe care Valeriu Diculescu le purta de obicei la mitinguri şi greve.

Înfriguraţi, zeci de profesori din tot judeţul, dar şi din ţară, de la Timişoara, Caraş-Severin, Sibiu, Bucureşti, Petroşani, se adunaseră la căpătâiul său cu sentimentul că de acum înainte vor fi mai singuri şi mai în voia sorţii decât până acum. 

Am văzut lacrimi în ochii oamenilor pe care i-a ajutat şi care au venit să recunoască faptul că a ars mai mult pentru ei, neglijându-şi propria sănătate.

Pensionari, profesori cu ani de experienţă, inspectori şcolari, directori, oameni care adesea s-au aflat pe poziţii adverse cu Valeriu Diculescu au venit să deplângă sincer dispariţia prea timpurie a acestuia.

„De fiecare dată ne-a repetat cât de importantă este solidaritatea pentru oameni. A fost prezent în viaţa noastră, necondiţionat. Ne-a ajutat, ne-a răspuns la întrebări, ne-a învăţat ce să facem, i-am plâns pe umeri, s-a luptat pentru noi. Oricând era de găsit, fie aici, fie la telefon. Dispariţia sa e o lecţie. Oricât de multe ar face un om pentru ceilalţi, nu este suficient, dacă nu suntem solidari”, a declarat una dintre membrele biroului executiv.

Constantin Ciosu – preşedintele FEN, colegul de sindicat şi prietenul său - a pus degetul pe rană, înainte ca trupul neînsufleţit să părăsească pentru totdeauna sediul SIP, locul care se umplea altădată de prezenţa sa:

„El nu va putea fi înlocuit niciodată. Până în ultima clipă a luptat pentru colegii săi. Nu a ştiut ce este odihna. Acum va pleca definitiv din a doua lui casă. Vom avea timp să-l plângem. Acum trebuie să plece în aplauzele noastre”.

Dascălii şi-au aplaudat minute în şir liderul, care chiar şi în vremurile de mare restrişte pe care le trăieşte învăţământul românesc, a adunat sub oblăduirea sa peste 5000 de suflete, în ciuda faptului, că oricât ar încerca, un singur om nu poate mulţumi pe toată lumea.

Valeriu Diculescu a depus armele, a venit rândul altora să demonstreze ce pot.

Citit 2113 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.