Să-i ajutăm pe sinistraţi!

Să-i ajutăm pe sinistraţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O acţiune demarată de filiala gălăţeană a Crucii Roşii, în colaborare cu Asociaţia „Respect” *

Apa le-a măturat vieţile şi i-a adus în genunchi, obligându-i să se retragă murdari, flămânzi, săraci lipiţi şi deznădăjduiţi din faţa viiturilor. Vorbim despre românii surprinşi în case de năvala apelor, dar şi despre cei care - deşi evacuaţi la timp - n-au avut de ales şi şi-au lăsat toată agoniseala pradă potopului.

Mulţi dintre cei care până mai ieri erau oameni aşezaţi, cu masă şi casă, au ajuns acum să trăiască în totalitate din mila statului şi a noastră, a compatrioţilor.

La finele săptămânii trecute, un gălăţean revoltat bătea drumul între Crucea Roşie, Primărie şi sediul „Vieţii libere” ca să afle de ce nimeni nu se mobilizează pentru a organiza colecte de haine şi altele lucruri care le sunt absolut necesare sinistraţilor. Zbuciumul său nu a rămas fără ecou.

Începând de luni dimineaţă, pe esplanada din faţa complexului Potcoava de Aur putem cu toţii dona haine, materiale igienice, alimente neperisabile şi elemente mici de mobilier. Nu trebuie decât să mergem la cortul unde ne aşteaptă voluntarii filialei gălăţene a Crucii Roşii, alături de cei ai Asociaţiei „Respect”.

Ce anume ar trebui să donăm?

„Îi aşteptăm pe gălăţeni să doneze alimente neperisabile, cum ar fi conserve, mălai, făină, zahăr, orez, paste, făinoase, ulei, oţet, sare, alune etc. De asemenea, se pot dona sticle cu apă plată”, a precizat directorul Crucii Roşii, Ghiorghiţă Hogea. Campania de colectare de alimente de la Potcoava de Aur se desfăşoară în paralele cu „Banca de Alimente” din Real şi Metro.

Suntem aşteptaţi să donăm şi haine, dar şi încălţăminte. Încercaţi să aduceţi lucruri noi, pe cât posibil, sau măcar într-o stare foarte bună.

Dacă hainele au un aspect ceva mai ponosit, dar consideraţi că sunt încă bune şi pot fi donate, curăţaţi-le într-un centru specializat din oraş şi ataşaţi bonul de curăţătorie atunci când le predaţi voluntarilor.

Sinistraţii duc lipsă şi de produse sanitar-igienice, cum ar fi săpun, detergenţi, hârtie igienică, pastă de dinţi, prosoape etc. Sunt binevenite şi donaţiile constând în saci de dormit, lenjerii, pilote şi alte bunuri materiale, inclusiv materiale de construcţii.

Programul centrului de donaţii

Voluntarii vor fi prezenţi la punctul de colectare de la Potcoava de Aur între orele 9.00-21.00, până sâmbătă inclusiv. „Uneori, în cadrul unor astfel de campanii, mai ales că spaţiul se bucură de pază, găsim la primele ore şi pachete pe care gălăţenii le lasă noapte”, a mai spus directorul Crucii Roşii.

Nu uitaţi că fiecare donaţie contează şi că numai de noi depinde soarta unor oameni greu încercaţi.

Un gest impresionant: totul pentru ceilalţi

„Chiar dacă am mulţi ani de activitate în Crucea Roşie, am văzut în weekendul trecut un gest care m-a impresionat. Eram în magazinul Real, lângă un punct de colectare al ˝Băncii pentru Alimente˝. A venit un domn care a întrebat dacă ceea ce se colectează merge la sinistraţi. I-am răspuns că da”.

„Omul a umplut un coş din cele mari cu cumpărături, le-a plătit, le-a depozitat pe toate în recipientul Băncii pentru Alimente şi apoi şi-a văzut de drum, fără să ia nimic acasă”, a precizat directorul Crucii Roşii Galaţi, Ghiorghiţă Hogea.

Fii om pentru oameni!

Campania de colectare de bunuri de la Potcoava de Aur este desfăşurată de Crucea Roşie, în colaborare cu Asociaţia „Respect”. Ambele organizaţii au venit cu proprii voluntari - tineri care vor fi sufletul acţiunii.

Noaptea, cortul va fi păzit de o firmă privată, iar materialele donate vor fi transportate la sinistraţi cu o autoutilitară pusă la dispoziţie de DataConsult SRL.

Citit 1287 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.