Din nou, apă neagră la robinete înainte de oprirea programată

Din nou, apă neagră la robinete înainte de oprirea programată
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Întreruperea apei, timp de 24 de ore, anunțată de Apă Canal pentru mai multe cartiere din Galați de miercuri dimineață până joi dimineață, i-a obligat pe gălățeni să facă din nou provizii de apă. Au apărut din nou sesizările cu privire la apa mizerabilă cu care mulți dintre ei au fost nevoiți să-și umple căzile pe durata lucrărilor la rețea. Unii dintre acești gălățeni ne-au trimis și fotografii cu apa neagră.

„Sunt convins că drăguții de la Apă-Canal, sau doar canal, vor spune iar că s-a solicitat o cantitate mare de apă în zona Micro 39C! Dar oare ei beau apa asta? Se presupune că trebuia să ne facem puține rezerve de apă și pentru băut, nu doar pentru... canalizare. Apa nu arată așa în zona 39C doar înainte de a fi oprită, e o regulă ca de fiecare dată când fac baie să se înnegrească cada. Dar bănuiesc că tot țevile noastre de polipropilenă sunt de vină, înnegresc apa, nu cele din canale până la blocuri, vechi de... ani! În cartiere când se investește în schimbarea țevilor vechi? Sunt convins că o justificare vor găsi, că se pricep la minciunele, iar noi vom continua să plătim prețul nemeritat pe apa de... canalizare”, ne-a scris Silviu Frangu.

Explicația pe care am primit-o de la Apă Canal pentru apa neagră de la robinete este aceeași ca la precedenta întrerupere, când ni s-a spus că de vină a fost consumul foarte mare. „Făcând provizii de apă foarte mulți într-o perioadă scurtă de timp, oamenii au strâns tot din conducte. Marți seară, la orele 21,00-22,00, consumul din stație era la maximum. Debitul foarte mare a crescut turbiditatea apei și s-a strâns tot de pe țevi. Întotdeauna, seara, înainte de întreruperi, turbiditatea este dată peste cap”, ne-a spus Cornelia Arnăutu, purtătoarea de cuvânt de la Apă Canal.

Sfatul acesteia pentru cei care vor fi afectați de viitoarele întreruperi programate este ca proviziile de apă să fie făcute mai devreme, în cursul zilei, nu numai seara.

Citit 4033 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2022 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.