Lucrările la titularizare nu se vor mai corecta la Galaţi

Lucrările la titularizare nu se vor mai corecta la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiecare lucrare va avea pe fiecare foaie timbre cu coduri de bare, pentru evitarea fraudelor *

„Sunt bucuros că ministrul, printr-un nou ordin emis săptămâna aceasta, ne-a scăpat de sarcina grea de a corecta lucrările la titularizare la Galaţi. Acestea vor fi trimise în 11 centre de corectură stabilite în alte judeţe, pentru a se evita fraudele dar şi suspiciunile candidaţilor”, ne-a declarat inspectorul general Doruleţ Resmeriţă (FOTO).

Acesta susţine că s-a luat ca măsură suplimentară de securitate înregistrarea pe teze a unor timbre cu coduri de bare, corespunzătoare fiecărui candidat, astfel fiind împiedecată înlocuirea foilor unei teze.

„Fiecare candidat va primi timbre cu coduri de bare care vor fi lipite pe fiecare foaie de examen. Numele candidatului nu se va scrie decât pe prima foaie, în rest vor exista aceste coduri de bare. Lucrările nu vor mai fi desfăcute la centrele de evaluare, ci de către informaticienii care vor stabili după codurile de bare identitatea candidaţilor şi va alcătui listele”, mai precizează inspectorul general.

Anul trecut, când corectarea tezelor şi subiectele au fost realizate la nivel local, a izbucnit un adevărat scandal legat de modul în care au fost corectate tezele la matematică şi nu numai.

Acum, la un an de zile, DNA cercetează o eventuală fraudă la concursul de titularizare din 2009. Prin corectarea tezelor în alte judeţe, astfel de incidente pot fi evitate.

Între 9-12 iulie se organizează probele orale şi practice pentru cei care solicită posturi cu statut special, iar pe 14 iulie se va organiza concursul de titularizare şi de ocupare a posturilor din învăţământ.

Citit 2620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.