Studenţii pictori, pentru prima dată la rampă

Studenţii pictori, pentru prima dată la rampă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii din anul I şi II din cadrul Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design au ieşit vineri pentru prima dată la rampă, prin intermediul unui vernisaj, dorind să atragă atenţia gălăţenilor asupra evoluţiei spectaculoase pe care au avut-o în scurt timp. Cei care vor să se convingă cu ochii lor pot vizita expoziţia deschisă în holul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Mândru de grupele pe care le are şi emoţionat mai ceva ca la propriile vernisaje, profesorul Ioan Tudor ne-a explicat: „Aceşti studenţi sunt deosebiţi pentru apetenţa pe care o au pentru artă, pentru dorinţa de a studia cu seriozitate. Sunt foarte mulţumit de expoziţia pe care am reuşit s-o deschidem astăzi, lucrările sunt impresionante, vorbesc despre personalitatea fiecărui  student”.

„Ieri, când montam această expoziţie, au trecut nişte necunoscuţi care privindu-le ne-au întrebat de ce nu facem un vernisaj cu lucrările studenţilor, nu cu cele ale profesorilor, oamenii considerând că tot ceea ce văzuseră expus este rodul muncii unor artişti deja profesionişti”.

Că studenţii se pot lăuda cu lucruri deosebite a confirmat şi directorul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu, mereu prezent când e vorba de susţinerea artei: „După ce Muzeul de Artă a găzduit expoziţia elevilor de la Liceul de Artă, ceea ce se întâmplă aici pare un lucru normal. Avem profesori talentaţi şi potenţial artistic  în rândul studenţilor, iar înfiinţarea acestei facultăţi de arte plastice nu poate fi decât un lucru benefic”. 

Dan Nanu a mai adăugat că, începând de anul viitor, aceste expoziţii ale studenţilor vor fi găzduite chiar de Muzeul de Artă Vizuală.

Luni, 12 iulie, Facultatea de Artă Plastică, Decorativă şi Design începe înscrierea pentru admiterea de anul acesta, urmând ca pe 16 iulie să se susţină probele practice.

„Candidaţii să vină cu curaj, să aibă o mapă cu lucrări, indiferent de dimensiunile lor, noi vom reuşi să descoperim dacă e vorba de talent. Avem 9 locuri la buget şi 15 la taxă (2.100 de lei pe an)”.

„Avem în grupe studenţi de diferite vârste, de la tineri până la pensionari. Avem şi conferenţiari universitari specialişti în nave care au dorit să urmeze cursurile acestei facultăţi. E bine că cei care au chemare artistică au acum şi posibilitatea să şi-o dezvolte”, a mai precizat Ioan Tudor.

Citit 715 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.