Posturile în oraş, pe cale de dispariţie

Posturile în oraş, pe cale de dispariţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar 57 de posturi în mediul urban şi numai 25 în Galaţi * Cea mai mare parte a posturilor din Galaţi sunt la  discipline care necesită pregătiri speciale * Examenul se va susţine mâine în două centre, la Pedagogic, cu anexa Şcoala Nr. 7 şi Marină * S-a modificat calendarul *

Datorită faptului că lucrările candidaţilor de la titularizare se vor corecta în alte judeţe (11 centre stabilite de ministrul Educaţiei), calendarul  a suferit câteva modificări. Ziua de concurs a rămas aceeaşi: 14 iulie. Afişarea rezultatelor s-a mutat de pe 16 pe 18 iulie,  în aceeaşi zi având loc şi depunerea cererilor pentru contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor se va face pe  19 şi 20 iulie, iar afişarea rezultatelor finale va fi pe 21 iulie.  

Repartizarea în şedinţă publică a candidaţilor care au obţinut medii peste 7.00 se va face pe 22 şi 23 iulie, iar pe 24 se vor publica pe site-ul MECTS posturile rămase libere.

Cea mai mare concurenţă la română: 14 pe un loc

La concursul de titularizare de la Galaţi s-au înscris 1757 de candidaţi, mai puţini decât anul trecut, când erau disponibile aproape tot atâtea locuri titularizabile.  Au fost scoase 232 de posturi de titulari, Galaţiul fiind al treilea judeţ pe ţară ca număr de catedre disponibile, în acest an, concurenţa fiind de aproape opt candidaţi pe loc.

Cea mai mare bătălie se va da la examenul de română. Astfel, pentru cele 13 locuri la limba şi literatura română, s-au înscris 180 de candidaţi, concurenţa fiind de 14 pentru un singur loc. Mai rău decât atât, anul acesta la română, nu există nicio catedră titularizabilă în Galaţi şi nici în alt oraş din judeţ.

164 de absolvente ale Liceului Pedagogic concurează pe cele 46 de posturi titularizabile de educatoare (concurenţă de doar 3,5 pe loc). Acestea sunt ceva mai norocoase având la dispoziţie 12 posturi în urban (5 în Galaţi, 5 în Tecuci şi 2 în Bereşti).

Pentru cele 40 posturi de matematică se vor bate 108 candidaţi (2,7 pe loc). Şi pentru matematicieni se găsesc posturi la oraş, 5 în Tecuci şi unul în Bereşti.

Cei mai năpăstuiţi sunt candidaţii de la cultură civică, ei neavând niciun post titularizabil nici în mediul rural, nici în urban.

Dintre cele 232 de posturi titularizabile, doar 57 sunt în mediul urban şi numai 25 sunt în Galaţi. Însă, majoritatea posturilor din Galaţi necesită pregătiri speciale, fiind la arhitectură, construcţii, economie, cluburi sportive, şcoli speciale, Palatul Copiilor  sau la Liceul de Artă.

Concursul se va desfăşura mâine, la Pedagogic (cu anexă la Şcoala Nr. 7) şi la Marină, intrarea candidaţilor în centre efectuându-se până cel târziu la ora 8.30.

Citit 1617 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.