Doar astăzi se mai fac înscrieri!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 103 locuri la Teologie Didactică şi Asistenţă Socială *

Tinerii care doresc să îmbrăţişeze frumoasele profesii de profesor de religie sau asistent social se mai pot înscrie şi astăzi la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.  Pentru anul universitar 2010-2011 sunt 103 locuri - din care 43 la buget - la  două specializări: Teologie Didactică şi Teologie Socială.

„Teologia Didactică are drept scop pregătirea viitoriilor profesori de religie, pe care îi pregătim pentru învăţământul preuniversitar”, ne-a spus părintele Ionel Ene, director al Departamentului Teologie din cadrul FIFT Galaţi.

Continuitate şi burse

Licenţiaţii îşi pot continua studiile cu un Masterat în Teologie, tot în cadrul Departamentului, deşi pot opta şi pentru ocuparea, prin concurs, a unui post de profesor de religie în Galaţi sau Brăila. Încă nu se poate vorbi de şomaj în rândul profesorilor de religie, fiindcă în acest moment la nivelul celor două judeţe, Galaţi şi Brăila, sunt vacante peste 140 de catedre pentru disciplina vocaţională, Religie.

Cursurile de masterat în Teologie, 38 în acest an, pot fi urmate de orice absolvent de studii superioare, inclusiv de clerici, absolvenţi ai Institutului Teologic ori ai Facultăţilor de Teologie.

„Studenţii Departamentului de Teologie se bucură de aceleaşi drepturi, facilităţi şi programe ca şi ceilalţi colegi de la specializările existente în Universitatea noastră”, a continuat părintele profesor Ionel Ene. Cei ce obţin rezultate foarte bune pot beneficia de burse de studiu, precum şi de bursa academică ˝Episcopul Casian˝, oferită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, lunar, la un număr de 12 studenţi dintre cei silitori”, a adăugat părintele conf. dr. Ionel Ene.

Cum doar astăzi se mai primesc dosare, le dorim celor care şi-au pus în gând să-I slujească lui Dumnezeu şi „să lucreze în ogorul sufletului neamului”, pentru modelarea tinerelor caractere, cât şi pentru rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii, să nu întârzie!

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.