Două misiuni de caritate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Au fost trimise pentru fraţii sinistraţi ajutoare în valoare de 45.000 lei, constând în alimente, cereale, îmbrăcăminte şi încălţăminte *

Două misiuni de caritate din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, au luat ieri drumul judeţelor Bacău şi Suceava, acolo unde mai multe localităţi au fost înghiţite de ape.

Un convoi cu ajutoare umanitare a mers ieri din Protoieria Galaţi la Bacău, localitatea Săuceşti şi ea reprezintă obolul adunat din bănuţul văduvei, al săracului şi al bogatului din municipiul Galaţi.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să adunăm câteva tone de alimente şi îmbrăcăminte spre ajutorul celor din nordul Moldovei, ne-a spus părintele Eugen Buruiană, protoiereul de Galaţi. Întreaga misiune de caritate a fost evaluată la 15.000 lei şi ea constă în alimente de bază, neperisabile. Au fost dăruite de către creştinii noştri şi obiecte, noi, de îmbrăcăminte şi încălţăminte”.

De la Galaţi, au ajuns ieri la Săuceşti 540 litri de ulei, 476 kilograme făină, 374 kg zahăr, 190 kg mălai, 327 orez şi 350 conserve. Din Parohia „Sfântul Vasile”, aparţinătoare Protoieriei Galaţi, au fost dăruite sinistraţilor peste 150 perechi de încălţăminte  şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte.

Cealaltă misiune de caritate este trimisă din Protoieria Tecuci în nordul Moldovei, la Suceava, Arhiepiscopie care a fost alături de gălăţeni când Torceştiul a fost sub ape.

„Deocamdată pornim cu un convoi de cereale, alimente şi îmbrăcăminte pe care l-am evaluat la 30.000 lei, ne-a spus părintele Gheorghe Joghiu, protoiereul de Tecuci. Aceasta este o primă misiune şi mai urmează alte două pe care le vom efectua în zilele următoare”.

De la Tecuci înspre Suceva au pornit peste 25 tone de cereale şi cantităţi importante de alimente de bază şi îmbrăcăminte. „Noi le vom încredinţa consilierului de specialitate al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, fiindcă dumnealui cunoaşte mai bine situaţia şi necesităţile din teritoriu”.

Cu binecuvântarea Arhiepiscopului locului, campania de ajutorare va continua în bisericile noastre şi va consta, în special, în colecta de bani, acţiune umanitară care se va desfăşura până pe 15 august.

Nu uitaţi să fiţi aproape de sinistraţi!       

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.