Ajutoare pentru sinistraţii de la Ţiganca

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Români pentru români, de o parte şi de alta a Prutului *

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Radio Tecuci împreună cu Primăria municipiului Tecuci au iniţiat campania „Români pentru români!”, pentru  ajutorarea sinistraţilor din zonele lovite de inundaţii de peste Prut.

Nu mai puţin de 3,5 tone de ajutoare alimente (mălai, făină, zahăr, legume, orez, ulei, apa îmbuteliată, etc...), îmbrăcăminte şi  produse destinate igienei au fost transportate sâmbătă în localitatea Ţiganca, raionul Cantemir, din Republica Moldova.

„Decizia radioascultătorilor a fost luată pe baza legăturilor istorice de sânge. La Cimitirul de la Ţiganca sunt înmormântaţi 237 de ostaşi ai Regimentului 24 Tecuci (dintr-un total de 1.020 de ostaşi români care odihnesc în „cimitirul de campanie”), care au luptat pentru eliberarea Basarabiei de sub dominaţia sovietică în Al Doilea Război Mondial”.

„Tecucenii demonstrează astfel că legăturile de sânge dintre românii aflaţi de o parte şi de alta a Prutului nu vor fi întrerupte de nimeni şi de nimic”, se arată în comunicatul de presă remis redacţiei.

Citit 664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.