Elevii, plătiţi să urmeze un liceu

Elevii, plătiţi să urmeze un liceu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Graţie unui program finanţat din fonduri structurale, o instituţie şcolară din municipiul Galaţi le oferă tinerilor facilităţi ca să urmeze cursurile liceale *

În timp ce zeci de proaspeţi absolvenţi de gimnaziu din mediul rural nu au bani să se întreţină la liceu, o instituţie de învăţământ din municipiul Galaţi îi va plăti pe elevii săi ca să se şcolească într-un domeniu tehnic.

Graţie unui proiect finanţat cu fonduri structurale, câştigat de Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, în următorii 3 ani, toţi elevii şcoli, atât de la învăţământul tehnic de zi, cât şi de la seral, vor beneficia de o serie de avantaje comparativ cu alţi tineri de vârsta lor.

Ei vor primi echipament de protecţie a muncii, cărţi şi manuale de specialitate, suporturi de curs, iar cazarea şi naveta până la domiciliu le vor fi decontate integral. În plus, pentru fiecare stagiu de pregătire practică ei vor primi o subvenţie financiară considerabilă, în valoare de 430 de lei pe stagiu.

Directoarea Grupului Şcolar „A. Saligny”, Nicoleta Constantin, spune că tinerii, mai ales cei din mediul rural, nu ar trebui să piardă această oportunitate, mai ales că, pe lângă diplomele de calificare într-o meserie pe care le vor obţine, ei vor urma, tot gratuit, în cadrul proiectului, cursuri de sănătate şi securitate a muncii, dar şi cursuri de consiliere privind alegerea carierei.

Mai sunt locuri libere la clasa a IX-a

De aceste oferte vor beneficia, pentru următorii 3 ani, atât proaspeţii boboci de clasa a IX-a, cât şi ceilalţi elevi ai şcolii, aflaţi în diferiţi ani de studiu.

Pentru etapa a treia a admiterii în clasa a IX-a, la Grupul Şcolar „Saligny” au mai rămas libere 71 de locuri la învăţământul de zi, în domeniul Construcţii, instalaţii şi lucrări publice.

De asemenea, grupul şcolar mai are locuri libere şi la seral, în domeniul Mecanică, pe calificarea Tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii.

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.