Hoţii – şi deştepţi, şi bogaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* …pe pielea noastră *

Ingeniozitatea hoţilor nu are limite când e vorba de a obţine un câştig imediat. Indivizii reuşesc să îi facă pe oameni să le dea voie să le intre în casă, fie pentru a putea expune mai în amănunt produsele oferite spre vânzare, fie pentru a aştepta plata pentru produs, a cere un pahar cu apă, a face deratizare, dezinsecţie, verificări la gaze sau apă, ori alte motive.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, Poliţia vă recomandă să fiţi prudenţi faţă de vânzătorii ambulanţi, care sunt dispuşi să vă facă diverse oferte speciale - de multe ori, în spatele acestor tentaţii se ascunde o încercare de înşelăciune.

Regula de aur: nu lăsaţi străini în casă!

Nu permiteţi sub nicio formă accesul străinilor în interiorul locuinţei, şi educaţi-i pe copii să nu deschidă necunoscuţilor. Fiţi precauţi atunci când la uşă vă sună diverse persoane, care, sub pretextul că sunt angajaţii unor instituţii, vor să intre în casă pentru diverse verificări; de regulă, acestea sunt anunţate din timp la avizierul scării de bloc.

Cereţi-le străinilor să se legitimeze, cereţi-le un număr de telefon al firmei pe care o reprezintă şi rugaţi-i să aştepte până când sunaţi la respectivul număr pentru a le verifica calitatea de angajat. Dacă totuşi cedaţi insistenţelor şi îi lăsaţi să pătrundă în locuinţă, în nici un caz nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!

Încercaţi să reţineţi câteva amănunte legate de aspectul fizic, amănunte ce pot fi utile în cazul în care aţi fost victima unui furt. La nevoie, cereţi ajutorul vecinilor pentru prinderea hoţului, până la sosirea unui echipaj de poliţie. Apelaţi de urgenţă gratuit numărul 112 pentru a aduce la cunoştinţa Poliţiei fapta respectivă.

Citit 1848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.