Noi concursuri pentru angajare în învăţământ

Noi concursuri pentru angajare în învăţământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „S-ar putea să avem suplinitori necalificaţi tocmai la matematică”, susţine inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu (FOTO) *

Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza la sfârşitul săptămânii alte două concursuri pentru ocuparea posturilor rămase libere în învăţământ, unul pentru suplinitorii calificaţi care au luat sub 5.00 la examenul de pe 14 iulie şi altul pentru suplinitorii necalificaţi.

Înscrierea pentru suplinitorii calificaţi sau pentru profesorii care solicită detaşare în interesul învăţământului se face astăzi şi mâine. Subiectele pentru ambele concursuri vor fi elaborate la nivel local, de către inspectorii de specialitate, iar centrul de examen va fi la Grupul Şcolar de Marină.

Pe 6 august se va desfăşura concursul pentru suplinitorii calificaţi, iar pe 7 august se vor afişa rezultatele. Depunerea şi rezolvarea contestaţiilor se va face între 7-9 august, urmând ca pe 10 august să fie date publicităţii rezultatele finale.  

O nouă şedinţă de repartiţie a cadrelor didactice va avea loc în perioada 23 – 25 august. Dacă vor rămâne posturi libere şi după această etapă vor fi repartizate la plata cu ora sau la pensionari, pe data de 27 august.

Inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu susţine că anul acesta vor fi şi suplinitori calificaţi care au luat sub 5.00 la examenul de pe 14 iulie şi care nu se vor prezenta la examenul de săptămâna aceasta dar care vor primi catedrele rămase disponibile după această şedinţă de repartiţie:

„Decât să dăm aceste posturi unor necalificaţi, acceptăm mai bine cadre care au calificarea respectivă. Cu toate acestea suntem convinşi că va trebui să apelăm şi la serviciile necalificaţilor şi, din nefericire, disciplina afectată va fi matematica”.

„Deşi avem facultate de profil, candidaţii preferă posturile de informatică, aşa că vom da catedre de matematică şi la necalificaţi. Alte probleme vor fi la specializarea educatoare, unde sunt foarte multe titulare care vor solicita concediu fără plată pentru continuarea studiilor”, spune Onuţ Atanasiu.

Citit 1856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.