Softuri pentru rezolvarea problemelor matematice

Softuri pentru rezolvarea problemelor matematice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful catedrei de matematică de la CNVA, profesorul Romeo Zamfir, a participat recent, la Graz (Austria), la cursul „Mathematics E-learning software for High School”, finanţat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Cursul este organizat de Universitatea din Graz şi se adresează profesorilor de matematică care doresc să folosească, în predarea lecţiilor de matematică la clasă, computerul.

„La acest curs am învăţat să folosim soft-urile Mathematica şi  M@th Desktop, care pot fi folosite la predarea la clasă a lecţiilor, la rezolvarea problemelor de matematică, la crearea unor teste. Am fost impresionat de tipul de probleme ce pot fi rezolvate cu aceste softuri, probleme dificile care nu credeam că pot fi rezolvate cu ajutorul computerului. Se pot rezolva ecuaţii, se pot trasa grafice şi se pot calcula derivatele şi primitivele unor funcţii, integrale definite etc”, spune profesorul Romeo Zamfir.

Cursul menţionat mai sus este programat periodic la Universitatea din Graz, iar următoarea sesiune va avea loc în perioada 4 - 9 septembrie 2010.

Profesorii care doresc să participe la acest curs se pot înscrie accesând http://www.llp-ro.ro/ pentru mai multe detalii.

Citit 3090 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.