Biserica din Aldeşti a fost spartă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-au furat toţi banii din cutia milei *      

Săptămâna trecută, biserica din Aldeşti, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, situată în afara satului, într-un loc izolat, greu accesibil pe timp ploios şi iarna, respectiv, într-o pădure de salcâmi, a fost spartă. Fapta a indignat credincioşii din partea locului.

Lunea trecută, după prânz, criminalistul cel mai în formă de la Poliţia Tg. Bujor, domnul Ionel Damaschin, desemnat parcă anume să se ocupe de cazul de la Aldeşti (poliţist delicat ca o mireasă, ţine posturile, a citit Biblia, îşi ajută semenii), a „ridicat” urme de la faţa locului.

Cel care a constatat cel dintâi spargerea, epitropul Costică Popa. S-a pătruns în interiorul sfântului locaş prin procedeul cel mai la îndemână: spărgând geamul de la pridvor, infractorul a forţat gratiile, izbutind să se strecoare spre ceea ce îl interesa – cutia cu bani.

Ştiindu-i locul, a deschis-o, luând tot ce a găsit în ea. Două milioane de lei vechi, în mărunţiş. Şi-a umplut un buzunar! Nu s-a atins de icoane, nu a vandalizat nimic.

A mai făcut doar un popas la pangar, în speranţa că ar fi putut găsi vreun colac uitat sau ceva de băutură. Controlând bine, a dat peste o sticlă cu vin, luând-o.

Oamenii din Aldeşti, pentru cine nu-i ştie: au inimă mare. Când sunt slujbe, se umple biserica. Nu au cum să se împace cu ideea că cineva din mijlocul comunităţii lor a îndrăzni să comită o asemenea mârşăvie.

Pe fiecare uliţă, în paralel cu ceea ce fac agenţii de la Postul de Poliţie Bereşti-Meria, sătenii întocmesc portrete-robot, pentru identificarea făptuitorului.

La această oră, „băieţii” şi „fetele” domnului Eugen Stratica, şeful de post, încearcă să pună mâna pe firul care i-ar putea duce la descoperirea celui care a golit cutia milei. Cercetările „bat” până la Măluşteni.

Citit 1115 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.