Primăria n-are de ales, în ciuda tendințelor. Galațiul refuză "mașinile zburătoare"

Primăria n-are de ales, în ciuda tendințelor. Galațiul refuză "mașinile zburătoare"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În loc să ne bucurăm că soluționăm unele chestiuni arzătoare, ne opunem doar pentru că se strică anumite cutume. O să aflați din text de ce mașinile cu aripi nu vor intra prea ușor în municipiul reședință de județ.

 

Nu e doar o informație aparte

O știre oarecare ne-a inundat zilele trecute fluxul și feed-ul rețelelor de socializare. Un producător chinez de vehicule electronice a lansat la apă o așa-numită mașină zburătoare și s-a plimbat cu ea prin Emiratele Arabe Unite, în vreme ce în ateliere se lucrează de zor la lansarea aeronavei electrice pe piețele internaționale. Potrivit specialiștilor ușor exaltați de apariție, zburătoarea cu portiere e o aeronavă electrică dotată cu două locuri cu decolare și aterizare verticală. Ne-am trezit pe cap și cu un citat sofisticat: zborul de testare fără pilot a durat 90 de minute și a fost descris ca fiind o "bază importantă pentru următoarea generație de mașini zburătoare".

 

Credite de refinanțare la infinit

Obișnuiți să importe numai lucrurile rele din Occident și din alte zări, românii și-au făcut deja planuri. În definitiv, e vorba de alte credite pentru refinanțarea celor zece-douăsprezece aflate deja în desfășurare, cu scopul achiziționării de mașini care vin pe sus și pleacă pe unde doresc. "Și-așa mi-am dat mașina veche de 30 de ani la casat, îmi iau una de-asta zburătoare și termin povestea. O să mă pot duce la țară, la soacră-mea, când vreau, fără să am emoții că n-a refăcut Consiliul Județului drumul", s-a arătat un domn de 50 de ani foarte interesat de subiect și de noua tendință. Îl informăm, totuși, că drumurile din județ sunt destul de bune, față de alte epoci.

 

Protestul pe care nu-l intuia nimeni

Ideea apariției mașinilor cu aripioare prin oraș a alertat, însă, firmele de asfaltare din zonă. "Nu ni se pare normal ce ni se întâmplă. De unde și până unde nevoia de mașini zburătoare? Lasă-ne așa, să mergem pe străzi, nu să ne facem loc prin tronsoane sau mai știm noi unde! E o prostie, nu vrem așa ceva, protestăm!", s-au trezit reprezentanții unor societăți arhicunoscute. Motivul n-a fost oferit, dar municipalitatea gălățeană a înțeles unde se bate: mai puține autoturisme pe șosea, lucrări de refacere a drumurilor și mai puține, chiar spre zero. În consecință, aseară, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, s-a decis "interzicerea acestor aeronave pe raza municipiului Galați".

Aeriana lu’ Manole

Pamflet în versuri

FOCARE de PROSTIE de Submarin Cosorescu

Două „piese” matinale,/ îmbrăcate cu stridenţe,

flecăresc fără oprire/ - nu mai spun „fără ruşine” .

nimenea nu le observă,/ nu le face vro morală,

nimenea nu le şopteşte/ „dă, mamă, cu biciu-n mine”!

 

Amândouă-s parfumate/ - peste limite normale -

cu „lancome” şi „thierry”,/ cu „dior” şi cu „malone” -

printre-aceste „condimente”,/ put a usturoi cu ceapă -

ce mai dive maladive!.../ ce mai ţaţe tâmpo/fone!

 

(Paranteză: gându-mi fuge/ până lângă Ţeapă-vodă,

ca să-l rog rugarea ceea/ a Poetului... dar, iată,

tutele apreciază/ că mi-s „dragi” ca musca-n ciorbă,

îmi fac semne virtuale.../ parc-aş fi-ntr-o ambuscadă!)

 

Să le încetez din iureş?.../ caţele îmi perforează

gândul cest est/etic, tandre,/ mândre ca nişte burghie

n-ochişorii daţi cu cremă,/ congestionaţi de ură -

ce mai „doamne” nacafale!.../ ce focare de prostie!!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Ploșnițele atacă "România Educată"

Povestea e de câteva săptămâni. Un material video din social-media a stârnit reacții printre elevii Liceului Teoretic "Dunărea" din Galați, care ajunseseră să împartă sala de clasă cu ploșnițele. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean și cea a unității de învățământ au reacționat prompt, susținând că este vorba de un fenomen natural: de niște insecte care au apărut accidental. Între timp, ploșnițele de la "Dunărea" au început să conteste programa școlară, ba chiar și proiectul prezidențial "România Educată". "Nici nouă nu ne miroase a bine și e ceva, doar știți", comunică micile insecte "puturoase".

Dezinsecția de Poliție

Câte locuri de parcare ar fi!

* Cât de influente să fie societățile locale care se ocupă de asfaltări ca să poată întârzia trecerea la un alt nivel din punct de vedere tehnologic? "E greu de tot, aproape imposibil", ne-a șoptit un paznic de la Primărie. "Astea-s contracte care se rezolvă sus de tot", a adăugat el, referindu-se tot la modul de propulsie al noilor "jucării" cu care ar urma să ne deplasăm de acasă la serviciu și înapoi.

* Mașinile care ar circula numai pe sus ar identifica mai ușor locuri de parcare, problemă pe care Primăria Galați n-a rezolvat-o încă. Cu toate că este posibil să apară, mai devreme sau mai târziu, și o mafie a parcărilor aeriene.

* Gurile rele din Galați sunt de părere că întâia mașină zburătoare care a pătruns pe teritoriul municipiului reședință de județ avea numere de Brăila. Se întâmpla acum șase ani: autoturismul a plonjat peste sensul giratoriu de la intrare. A fost un moment istoric.

* Se glumește jalnic prin administrația publică locală, de când cu marele eveniment din Emirate. Nu dezvăluim cine s-a exprimat astfel: "Le trebuie mașini zburătoare, deși noi avem zburătoarele cu trompă aproape tot anul, că suntem înconjurați de ape. Ete, na, bzzz!"

Țânțară ca afară

PrecizareMaterialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1555 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:37