„Inimă de Copil” în vacanţă

„Inimă de Copil” în vacanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O vacanţă de nota zece, cu asta se pot lăuda cei 66 de copii care au petrecut o săptămână în tabăra „Inimă de Copil”. Unii şi-ar fi dorit ca vacanţa să nu se mai termine.

Firesc, din moment ce acasă nu au parte de grija, de dragostea, de sfatul şi de preţuirea celor dragi dar pe care le-au suplinit inimoşii fundaţiei. Nu au parte nici măcar de lucrurile normale de care ar trebui să beneficieze orice copil pe lumea asta: trei mese pe zi, baie, îngrijire, joacă, vorbe bune, înţelegere...

A fost o tabără „foarte, foarte frumoasă”, sună părerea unanimă şi generală. Experienţele povestite de copii spun totul:

Mirela, 9 ani: “În tabără mi-a plăcut când am pictat, am fost pe munte, la râu. Mi-a plăcut şi ecusonul inimioară cu numele meu, pe care l-am primit”.

Marcel, 8 ani: “Râd şi acum când mi-aduc aminte că la râu am căzut cu fundul în apă. Şi mi-a plăcut că m-am jucat cu Ionuţ cu maşinuţa”.

Nicu, 10 ani: “Mie mi-a plăcut când am făcut spectacolul Capra cu trei iezi. Mi-a plăcut mâncarea, casa veche şi bucătăria, filmele de pe laptop”.

Simona, 10 ani: “A fost grozav să joc în sceneta Ridichea uriaşă. Mi-a plăcut că am trecut podul peste râu, şi când ne-a apucat ploaia pe drum. Liderii mei au fost buni cu mine. Nu mi-a plăcut ca mi s-a rupt adidasul pe munte şi că a trebuit în cele din urmă să plecăm acasă”.

George, 12 ani: “Eu aş fi vrut să mai rămân două săptămâni!”.

Iulia, 8 ani: “Mi-a plăcut că am mâncat piure, că am fost pe dealul cu ciuperci. Abia aştept să vină următorul an ca să mai venim!”.

Ana-Maria, 11 ani: „M-am distrat de minune în tabără. Sper să se mai facă tabere şi să mai vin în ele!”.

Marius, 19 ani, voluntar, fost beneficiar în proiecte ale fundaţiei: „Aici, în tabără, mi-au plăcut multe lucruri, cum ar fi să-mi fac prieteni noi. Mi-a făcut plăcere să am responsabilităţi şi să-i ajut pe ceilalţi şi pe copii. De fapt, eu aşa m-am distrat în tabăra asta: ajutând. Ceilalţi lideri, adulţi, sunt oameni deosebiţi şi super de treabă. Să nu uităm nici de mâncarea pregătită de tanti Felicia: foarte bună! Aceste zile, petrecute alături de „fraţii mei”, mi s-au părut foarte scurte. M-a impresionat foarte mult Dan: el este bolnav şi diferit faţă de noi, dar se simţea ca noi toţi şi cu poftă de viaţă. În ultima seară am avut un foc de tabără super, am făcut poze, am primit diplome. În această tabără am trăit cele mai frumoase clipe. Vă iubesc, „Inima de Copil”!”.

A zecea vară

Pentru Inimă de Copil a fost a zecea vară în care şi-a bucurat copiii cu tabere. „Ne bucurăm că, în plină criză, au fost oameni care ne-au ajutat şi împreună am făcut, pentru o săptămână, zeci de copii fericiţi. Am primit sprijinul preţios al BCR, al domnului Enache de la Firma „Marcant” şi al multora dintre dumneavoastră prin direcţionarea celor doi la sută către organizaţia noastră. În numele copiilor şi al echipei Fundaţiei „Inimă de Copil”, vă mulţumim! Deşi ştim că este un timp greu pentru mulţi dintre noi, ne-am fi bucurat ca mai multe firme să poată răspunde pozitiv solicitării noastre de ajutor pentru copiii în nevoie”, ne-a mărturisit Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare Fundaţia Inimă de Copil.

Citit 2173 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.