Soluţii de criză pentru nunţi de vis

Soluţii de criză pentru nunţi de vis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principiul financiar unanim acceptat al nunţilor este că „unde s-a dus mia merge şi suta”. Nu există nuntă ieftină, dar de ce să nu reduci cheltuielile acolo unde se poate?

Chiar dacă nu te alegi cu sume importante, sigur poţi găsi ceva bun de făcut cu banii cu care rămâi şi nu vei regreta că nu ai avut nunta visată. Anca şi Cosmin Costache, doi tineri minunaţi deveniţi de curând o familie în faţa lumii şi a lui Dumnezeu, ne-au împărtăşit câteva soluţii de criză valorificate cu succes la nunta lor.

În locul zgomotoaselor focuri de artificii, au ales să-şi lumineze cerul nunţii cu spectaculoase lampioane thailandeze. Asimilate în anii trecuţi OZN-urilor, lampioanele zburătoare, lanternele zburătoare sau sky candles cum li se mai spune, au dat un plus de magie primei nopţi de căsnicie.

În plus, i-au antrenat pe nuntaşi într-o distracţie originală. Căsătoria civilă oficiată în weekend, într-un cadru unic, i-a costat jumătate decât ar fi fost tariful normal. Cum? Citiţi în continuare!

Unde ne (mai) căsătorim?

Starea Civilă - sau mai degrabă ce-a mai rămas din ea - devine în weekend uzină cu foc continuu. Căsătoriile sunt oficiate pe repede înainte, în sala în care altădată se sărbătorea fericitul eveniment.

Încăperea este coşmarul fotografilor şi cameramanilor profesionişti, deoarece nuanţele de maroniu-ruginiu-portocaliu în care e drapată dau peste cap armonia culorilor din poze.

Imediat ce şi-au exprimat consimţământul şi au devenit o familie, cuplurile sunt grăbite să lase loc următorilor pretendenţi. Căsătoria oficiată în week-end costă 69 de lei, plus 7 lei taxa de fotografiere, plus 10 lei taxa de filmare, plus bacşişul lăutarilor agresivi care te înghesuie fără scăpare, hop că s-a făcut 100 de lei!

Pentru cununia în Grădina Botanică scoţi 690 de lei taxa de deplasare stabilită de Primărie, asiguri transportul ofiţerului stării civile dus-întors, plăteşti şi taxă de 600 de lei la Complexul de Ştiinţele Naturii unde trebuie să te agiţi serios şi din vreme altfel nu capeţi nici masă, nici scaune, nimic!

Şi uite-aşa s-au făcut dintr-un foc 1.290 de lei. Pentru ce? La ora la care mirii spun „Da” în faţa ofiţerului stării civile, printre trandafirii din Grădina Botanică, legal au deja acte unul pe celălalt…

Ghici cine e ofiţerul stării civile?

Anca şi Cosmin au găsit o soluţie care i-a costat jumătate din cât ar fi trebuit să dea pentru o nuntă oficiată în weekend în alt cadru decât Starea Civilă. „Da”-ul hotărât şi legal nu i-a costat nimic, pentru că l-au spus în timpul săptămânii, când oficierea căsătoriei e gratuită.

Ba chiar a fost romantică o căsătorie discretă, spun mirii. Părinţii şi restul nuntaşilor i-au văzut şi auzit cum îşi declară dragostea în atmosfera specială de la Casa Cuza. Nimeni n-a ştiut că sobrul ofiţer al stării civile a fost o actriţă care a jucat excelent rolul!

Prevederile Codului Familiei, rostite clar şi limpede, de parcă toată viaţa numai asta făcuse misteriosul ofiţer al stării civile, au convins pe toată lumea că asistă la o căsătorie civilă. Ceremonia a fost identică uneia oficiale, doar că totul a fost un spectacol reuşit.

Rochia miresei şi costumul mirelui s-au asortat de minune cu atmosfera vintage a Casei Cuza. Şi totul n-a costat decât 600 de lei! Pe lângă superbele fotografii realizate acolo, mirii au plusat cu o şedinţă foto în Grădina Publică şi Parcul CFR, da, da, foişorul de acolo e o supergăselniţă fotografică şi totul a fost perfect! Şi unic. Şi ieftin!!!

Noapte de lumină

Nunta, pe terasa unui restaurant de pe malul Dunării, a fost luminată feeric de zeci de lampioane thailandeze. Cuplurile de nuntaşi au avut o misiune specială: să aprindă şi să lanseze lampioanele. Distracţia a fost maximă, iar efectul… uluitor!

Lanternele s-au înălţat luminând cerul ducând lumii mesajul de iubire al celor doi soţi. „A fost ceva extraordinar! Momentul a fost magic. Tot cerul era plin de lumină”, zâmbesc mândri mirii Anca şi Cosmin.

Revenind cu picioarele pe pământ, aflaţi că afacerea luminoasă n-a costat decât 120 de lei! Un foc de artificii i-ar fi pârlit de 1.500 - 2.000 de lei, minim.

Dacă aveţi alte soluţii economice pentru nunţi de criză, fără poante de genul „nu mai faci nunta şi ţii banii la teşcherea!” nu ezitaţi să ne scrieţi!

Citit 1201 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.