Testare - Șapte candidați la examenul de capacitate preoțească

Testare - Șapte candidați la examenul de capacitate preoțească
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat recent o nouă sesiune a examenului de capacitate preo­­­țea­scă pentru teologii care doresc să ocupe un post clerical vacant în Eparhia Dunării de Jos.

Şapte can­didați care îndeplinesc condiţiile canonice, statutare şi regulamentare bisericeşti necesare au participat la această evaluare care a debutat marţi, la Centrului eparhial.

Examinarea a cuprins, printre altele, evaluarea cunoştinţele la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comisia de examinare a fost formată din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Citit 1558 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2022 11:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.