Corul „Allegria”, pe marginea prăpastiei

Corul „Allegria”,  pe marginea prăpastiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Restructurările de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” i-ar putea lăsa pe cei 30 de copii de la corul „Allegria” fără dirijoarea şi mentorul lor - Silvia Niţă. Conducerea interimară a instituţiei a decis dintr-o trăsătură de condei că se poate lipsi de Silvia Niţă, lăsându-i în aer pe cei 30 de copii care frecventează în prezent grupul vocal.

În martie, „Allegria”  a împlinit 7 ani, perioadă în care a format în spiritul muzicii alte zeci de copii gălăţeni. Această decizie e cu atât mai surprinzătoare, dacă punem în balanţă performanţele acestei secţii care a dus faima instituţiei peste hotare.

După numai un singur an de la înfiinţare, „Allegria” a cântat în Parlamentul European, în cadrul acţiunilor de preaderare a României la UE.  În acelaşi an, au fost invitaţi şi la NATO, fiind primul cor de copii care a concertat acolo, fiind chemaţi din nou peste doi ani. 

În 2005 şi în 2008, au fost în Italia, iar în 2006 - la Pessac. În 2007, corul a câştigat un proiect în valoare de 60.000 de euro, „Promocult”, de la Ministerul Culturii, pentru promovarea muzicii româneşti pentru tineret peste hotare şi copiii au susţinut spectacole în mai multe oraşe din Grecia, în perioada Serbărilor Olimpului. 

„Anul acesta ne-am calificat la faza finală a Festivalului Mamaia Copiilor, dar nu au fost fonduri să putem merge. Nu e vorba de postul meu – iau numai 700 de lei în mână, ci de faptul că, dând afară un singur om, se desfiinţează o secţie întreagă. Iar criteriile după care s-au selectat oamenii care rămân nu sunt de natură profesională”, susţine supărată Silvia Niţă.

Aceasta mai spune că s-a trimis organigrama la Consiliul Judeţului, fără  să fie anunţată că i se va restructura postul şi că a aflat pe ocolite de acest lucru:

„Am fost în audienţă la domnul preşedinte Chebac, care mi-a confirmat că sunt pe lista disponibilizaţilor. I-am explicat cum stau lucrurile, fusese dezinformat despre ceea ce se întâmplă la Allegria. Dumnealui mi-a promis că se va reveni asupra deciziei întrucât nu s-a votat încă nimic în şedinţa CJ”, mai spune Sivia Niţă.   

Astăzi va avea loc şedinţa CJ în care, printre altele, se va hotărî soarta copiilor de la „Allegria”. Sperăm că la Consiliul Judeţului nu se va vota împotriva celor 30 de copii  pentru care „Allegria” înseamnă o a doua familie.

Citit 2069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.