Un automat de ţigări, ispită pentru minori în stația de autobuz de la Neacşu

Un automat de ţigări, ispită pentru minori în stația de autobuz de la Neacşu
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Într-o stație de autobuz din Galați, intens circulată, a fost montat un automat de la care oricine poate să-şi cumpere țigări. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în proximitate se află un liceu mare din oraș și mai multe școli generale.

Deși în majoritatea mediilor și chiar în școli se desfăşoară activități legate de riscul la care sunt supuşi fumătorii, în Galați accesul la un astfel de automat este foarte facil, mai ales având în vedere faptul că automatul este amplasat în stația de autobuz de la Neacșu. Prețul unui "vape" variază în funcție de aromă și de numărul de fumuri, fiind cuprins între 20 şi 30 de lei.

Personal, nu mă simt bine într-un oraș în care copilul meu are acces nestingherit la țigări, mai ales că este minor. De altfel, un părinte care se afla în stația cu pricina în jurul orei la care fiul lui urma să iasă de la școală a fost surprins să constate existența acestui aparat în zonă şi ne-a sesizat situaţia. Mai mult, omul susține că a văzut un grup de adolescenți (cam de 14-15 ani) care dădeau târcoale aparatului, încercând să afle modul în care ar putea intra în posesia unei țigări electronice.

Pentru a vedea cât este de legal să comercializezi țigări, fie ele și electronice, la drumul mare, am solicitat răspunsuri de la mai multe instituții abilitate din oraș.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galați ne-a răspuns că a fost sesizată Poliția Locală, care, la rândul ei, face verificări. "Vă comunicăm că a fost sesizată Poliția Locală, care a demarat verificări și a contactat deja deținătorul aparatelor de vending, urmând a se stabili condițiile în care acestea au fost amplasate și funcționează", se precizează în răspunsul trimis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galați.

Poliția Locală a întreprins, la rândul său, demersuri şi a identificat proprietarul aparatului. Acesta este din București, iar punctul de lucru al firmei se află la Suceava. Conform legii, administratorul este așteptat la Galați, la sediul Poliției Locale, și urmează să le prezinte oamenilor legii actele pe care le deține și conform cărora are sau nu dreptul să desfășoare activități de comercializare a țigărilor electronice.

Se pare că firma respectivă are astfel de automate în mai multe orașe mari din țară, iar reprezentanţii săi susțin că, pentru a putea cumpăra acest tip de țigări electronice de la automat, este nevoie să introduci CNP-ul unei persoane majore.

Citit 4652 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:48

7 comentarii

 • postat de Constanța
  Luni, 28 Noiembrie 2022 19:27
  5.13.207.***
  Comentariile voastre sunt stupide

  Cascadorul.de la sv _ nu are nici o autorizație- pt ca e ilegal
  2
  0
  Raportează
 • postat de George1000
  Luni, 28 Noiembrie 2022 10:31
  89.137.232.***
  SA PRESUPUNEM PRIN ABSURD CA S-AR RESPECTACU SFINTENIE REGULA nu tigari minorilor PE LA MAGAZINE. eFECTU? lE VACUMPARA TIGARI COPIILOR MAMICA SAU TATICU SAU FRATELE MAI MARE SAU CINEVA MAJOR DIN GASCA.
  7
  12
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 28 Noiembrie 2022 10:29
  89.137.232.***
  Asa cum a postat eu NU ESTE VINA MAGAZINELOR SAU AAUTOMATELOR. ESTE STRICT VINA PARINTILOR CARE DAU BANI COPIILOR SA ISI CUMPERE TIGARI. COPII PE CARE NU I-A EDUCAT CORECT SI DACA NU LE-AR DA BANI DE TIGARI I-AR BATE SI LE-AR FURA BANII CA NU AU OFST IN STARE SA II EDUCE CORECT.
  3
  16
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 28 Noiembrie 2022 10:26
  89.137.232.***
  Are ecran are taste, e inteligent. Nu da orisicui. Faci comanda apoi te intreaba peecrande CNP si tu trebuie sa tastezi CNP-ul unei persoane majore. Fireste insa ca poti introduce CNP-ul fratiorului sau tatalui dacaacestia aufost amabili sa til spuna si atunci aparatu iti da ca nuare de unde sti ca fumezi tu sau parintii sau fratii.
  1
  16
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 28 Noiembrie 2022 08:03
  86.124.202.***
  Puteți să înjurați instituțiile cât vreți, copiii își cumpără țigări dacă au bani. De la părinți punct ! Inclusiv de la autorul articolului, care să facă bine și să nu se simtă bine în oraș din cauza altor lucruri, cum ar fi modul barbar în care sunt tratați copacii atât de importanți de către administrație, respectiv la noi problema asta o rezolvă o adunătură de bețivi dintre care unul are o drujbă în mână. Aparatele ălea produc bani, atât pentru cine le administrează cât și pentru cine le autorizează funcționarea, scrie aici că trebuie introdus CNP pentru a cumpăra ( ceea ce mă îndoiesc că se întâmplă sau dacă e așa, că îi împiedică pe copii în vreun fel să-și cumpere țigări când le trebuie ) motiv pentru care ian să avem noi grijă de copiii noștri și să nu-i mai înjurăm pe alții că nu ni-i educă și să terminăm cu sentințele ăstea drastice date online, noi care consumăm un săpun pe an.....așa ca idee. Copiii își cumpără țigări, băutură și mai ales droguri dacă au bani pe mână, dragi părinți care nu ați aflat încă de faptul că aceste distracții sunt caracteristice copiiilor cu bani pe mână fără nicio responsabilitate și control, mai ales ...
  5
  26
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Luni, 28 Noiembrie 2022 05:07
  89.136.185.***
  Confiscarea aparatului, a țigărilor și o amendă ....... majoră.
  25
  19
  Raportează
 • postat de Gl
  Duminică, 27 Noiembrie 2022 22:19
  5.13.198.***
  Este acolo de mai bine de o luna
  1
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.