Un automat de ţigări, ispită pentru minori în stația de autobuz de la Neacşu

Un automat de ţigări, ispită pentru minori în stația de autobuz de la Neacşu
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Într-o stație de autobuz din Galați, intens circulată, a fost montat un automat de la care oricine poate să-şi cumpere țigări. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în proximitate se află un liceu mare din oraș și mai multe școli generale.

Deși în majoritatea mediilor și chiar în școli se desfăşoară activități legate de riscul la care sunt supuşi fumătorii, în Galați accesul la un astfel de automat este foarte facil, mai ales având în vedere faptul că automatul este amplasat în stația de autobuz de la Neacșu. Prețul unui "vape" variază în funcție de aromă și de numărul de fumuri, fiind cuprins între 20 şi 30 de lei.

Personal, nu mă simt bine într-un oraș în care copilul meu are acces nestingherit la țigări, mai ales că este minor. De altfel, un părinte care se afla în stația cu pricina în jurul orei la care fiul lui urma să iasă de la școală a fost surprins să constate existența acestui aparat în zonă şi ne-a sesizat situaţia. Mai mult, omul susține că a văzut un grup de adolescenți (cam de 14-15 ani) care dădeau târcoale aparatului, încercând să afle modul în care ar putea intra în posesia unei țigări electronice.

Pentru a vedea cât este de legal să comercializezi țigări, fie ele și electronice, la drumul mare, am solicitat răspunsuri de la mai multe instituții abilitate din oraș.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galați ne-a răspuns că a fost sesizată Poliția Locală, care, la rândul ei, face verificări. "Vă comunicăm că a fost sesizată Poliția Locală, care a demarat verificări și a contactat deja deținătorul aparatelor de vending, urmând a se stabili condițiile în care acestea au fost amplasate și funcționează", se precizează în răspunsul trimis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Galați.

Poliția Locală a întreprins, la rândul său, demersuri şi a identificat proprietarul aparatului. Acesta este din București, iar punctul de lucru al firmei se află la Suceava. Conform legii, administratorul este așteptat la Galați, la sediul Poliției Locale, și urmează să le prezinte oamenilor legii actele pe care le deține și conform cărora are sau nu dreptul să desfășoare activități de comercializare a țigărilor electronice.

Se pare că firma respectivă are astfel de automate în mai multe orașe mari din țară, iar reprezentanţii săi susțin că, pentru a putea cumpăra acest tip de țigări electronice de la automat, este nevoie să introduci CNP-ul unei persoane majore.

Citit 5863 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.