Numărul refugiaților, ridicat în prima zi de decembrie

Numărul refugiaților, ridicat în prima zi de decembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ucrainenii care s-au refugiat în România în prima zi a lunii decembrie au ales mai cu seamă punctul de tranzit de la Galați-Rutier, pe aici intrând de patru ori mai multe persoane decât pe la punctul vamal de la Oancea. 

În privința intrărilor în țară, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 435 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în ţară 99 de ucraineni. Astfel, 534 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore monitorizate, cu doar șapte mai puțini decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 270 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, vineri, 2 decembrie, la blocul M11 erau 105 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 26 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 109 locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

Citit 817 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.