Atac asupra învăţătorului Petrache David

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unul dintre tâlhari i-a fost elev. Şi pentru că, la şcoală, nu i-a pus niciodată nota zece, după ce l-a bătut i-a spart… zece geamuri *

Din punctul de vedere al Poliţiei Rurale Tg. Bujor, tâlhăria de la Cristeşti-Găneşti, comisă asupra învăţătorului Petrache David, la 13 august a.c., este dosar penal cu cercetarea poliţienească încheiată. Tâlharii, prinşi!

Fărădelegea s-a întâmplat cu cinci ore înainte de dezvelirea oficială a Monumentului Intelectualilor din Găneşti. Ora 4.40: în vârstă de 65 de ani, şi singur, pentru că soţia i-a murit în urmă cu şapte ani, învăţătorul Petrache David se afla în pat când au tăbărât asupra sa doi indivizi pe care nu i-a putut recunoaşte.

L-au luat la bătaie, cerându-i banii. Lovit unde au apucat – în cap, peste mâini… Nu s-a putut apăra. Nemulţumiţi că învăţătorul nu se grăbea să scoată banii, tâlharii s-au apucat să caute ei înşişi, întorcând casa pe dos – au lăsat în urma lor sertare trase, obiecte şi acte aruncate pe jos.

Profitând de o clipă de neatenţie din partea atacatorilor, victima reuşeşte să se strecoară printre ei, fugind din cameră în cameră până a ieşit în stradă. A alergat, aşa răvăşit cum era, la Gigi Cristian, vecinul său. Cel care a telefonat la Poliţie – domnul Dudu Dandiş.

Primul intrat în rol, comisarul Ion Oprea, comandantul Poliţiei Rurale Tg. Bujor. A constituit, cu operativitate, echipa de cercetare la faţa locului, stabilind să fie condusă de subinspectorul Daniel Ciurea, ofiţer de criminalitate judiciară (e din Galaţi, are 25 de ani, este poliţist valabil).

La scurt timp după declanşarea „dansului”, identificarea făptuitorilor. Numele lor: Ion Creangă, cu antecedente penale, fost elev al învăţătorului tâlhărit şi Radu-Valentin Catelea – amândoi, din acelaşi sat, Comăneşti. De asemenea, anii lor de naştere coincid – 1989.

Puşi în faţa probelor, dintre care câteva au caracter ştiinţific, au recunoscut fapta. În prima fază, reţinuţi pentru 24 de ore, în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, unde nu s-au simţit în largul lor. Lunea trecută, gata cu libertatea, pentru câţiva ani.

Judecătoria Tg. Bujor a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ştiţi cât a ţinut şedinţa de judecată, cu tot cu studierea dosarului? Aproape şapte ceasuri, răstimp în care pe Creangă şi pe Catelea i-au trecut sudorile. 

Prezentându-se, pentru că era cazul, la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, învăţătorului i sau acordat 8-9 zile pentru îngrijiri medicale. Indivizii din Comăneşti l-au pocnit atât de rău la una din arcade, încât dacă l-ar fi nimerit cu pumnii ceva mai jos, „i-ar fi sărit ochiul”.

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.