Gălăţencele – tâlhărite în plină zi

Gălăţencele – tâlhărite în plină zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tot mai multe femei jefuite ziua, pe străzi circulate *

La Galaţi se înregistrează o creştere a numărului de tâlhării comise prin smulgerea lănţişoarelor, a telefoanelor mobile şi a poşetelor. Uşor de furat şi de vândut, aceste bunuri rămân ţinta favorită – cu atât mai mult cu cât cei care le poartă sunt de obicei femei şi copii, adică victime sigure.

Astfel, de la începutul lunii iulie şi până în prezent, pe raza oraşului nostru au fost semnalate 12 tâlhării comise prin smulgere, pe stradă. În situaţiile înregistrate, autorii au vizat bijuteriile de aur pe care le purtau victimele (nouă cazuri), poşetele (două cazuri) şi telefonul mobil (un caz).

Aproape toate infracţiunile au fost comise pe timpul zilei, în zone intens circulate, victimele aparţinând sexului feminin (în 11 dintre cele 12 cazuri).

Gălăţeni, Poliţia ne avertizează: evitaţi să îi expuneţi inutil pe copii, acceptând ca ei să poarte asupra lor pe stradă telefoane mobile sau bijuterii.

Fiţi prudenţi când folosiţi mobilul în spaţii publice - puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor. Folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute şi educaţi-vă şi copiii în acest sens.

În cazul în care viaţa vă este pusă în pericol, renunţaţi la bunurile pretinse de agresor şi încercaţi să reţineţi cât mai multe date despre acesta: înălţime, talie, trăsături ale feţei, semne particulare. Sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, folosind apelul gratuit 112.

Citit 1727 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.