A fost publicat primul ghid din România privind hărțuirea sexuală și morală la locul de muncă

A fost publicat primul ghid din România privind hărțuirea sexuală și morală la locul de muncă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primul ghid privind hărțuirea sexuală și morală la locul de muncă a fost publicat, a anunțat luni, Gabriela Firea, ministrul Familiei și Egalității de Șanse, citată de Mediafax.

Ghidul este dedicat instituțiilor și companiilor private și stabilește măsurile care vor fi luate în interiorul unei instituții dacă o persoană va fi hărțuită.

„Ghidul privind hărțuirea pe criteriu de sex și hărțuirea morală la locul de muncă este o premieră pentru România. Documentul a fost elaborat de specialiștii ANES împreună cu Institutul Român Pentru Drepturile Omului și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Acest ghid este un instrument important, pe care dorim să-l implementăm în toate instituțiile și care va fi sprijin real pentru angajați, dar și pentru angajatori. Orice conduită ostilă sau nedorită, orice comentariu nepotrivit, cu tentă sexuală, orice acțiuni și gesturi nepotrivite înseamnă hărțuire și acest ghid stabilește toate măsurile care trebuie luate la nivelul unei instituții pentru a gestiona astfel de situații, dar în primul rând pentru a preveni”, a anunțat ministrul Gabriela Firea.

Timp de 30 de zile, ghidul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ministerul, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, va oferi suport, îndrumare și coordonare metodologică instituțiilor publice și companiilor private pentru aplicarea măsurilor din acest document, a adăugat Firea.

Potrivit statisticii, în primele 9 luni ale anului, 130 de persoane au fost hărțuite în spațiul public, iar 287 de anchete penale sunt în lucru.

Citit 879 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:55

3 comentarii

 • postat de saracul
  Luni, 12 Decembrie 2022 16:44
  86.124.202.***
  pentru atat a fost necesar sa se infiinteze un minister....Doamne unde am ajuns.....avem numai ministri in tara asta....de aceea ne merge asa bine
  0
  1
  Raportează
 • postat de on-line, doar acolo
  Luni, 12 Decembrie 2022 16:30
  89.39.81.***
  eu cred ca este o timpenie. "ghid pentru hartuirea sexuala si morala" asta e un fel de ghid cum sa te scobesti in nas. de cind lumea si pamintul au fost atractii intre persoane de sex opus. altfel cum ne nasteam noi? da, au fost vremuri cind s-a abuzat sexual. si acum se intimpla din pacate. asta e de comdamnat. pe de alta parte unde nu e violenta si constingeri de gen functii, la serviciu se pot infiripa idele . cu concursul amindouara parti. dragostea sau pasiunea nu e lgata doar de el. poate si de ea....daca dupa idila, dragoste curata, unu zice ca de fapt a fost hartuit sexul sau moral. e valabil si pentru doamne da, si pentru domni. ce se intimpla ? se aplica ghidul de hartuire....o mare prostie. ghid de scobit in nas. natura ne-a nascut, din legaturi sexuale din dragoste.....corect e dupa respectarea ghidului, fara uitaturi dupa fete....mai ales la servici, autobuz, restaurant, pe strada, pe scara.....doar pe on-line?
  2
  0
  Raportează
 • postat de frectie
  Luni, 12 Decembrie 2022 13:22
  5.14.147.***
  Ministere si Agentii Guvernamentale de umplutura pentru sifonat banii publici.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.