Permis de conducere gratuit pentru tineri

Permis de conducere gratuit pentru tineri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Până pe 24 ianuarie, tinerii se pot înscrie pentru Programul "Permis pentru viitor", care oferă sprijin financiar celor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C şi CE și la 21 ani pentru categoriile D şi DE, a crescut rolul programului "Permis pentru viitor" în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi, document despre nivelul studiilor absolvite.

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis.

În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Citit 888 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.