Ce înseamnă vacanța de iarnă pentru un student

Ce înseamnă vacanța de iarnă pentru un student
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Iarna e anotimpul care ne aduce multe surprize, întâmplări neașteptate și momente feerice. Sărbătorile de iarnă ocupă un loc aparte în inimile românilor, cu tot felul de tradiții populare, obiceiuri şi datini, una mai frumoasă decât alta.

Sărbătorile de iarnă sunt asociate de studenți, elevi şi copii cu vacanța mult așteptată, odihnă, plecări la munte, pregătire pentru sesiune și întâlniri cu familia. Dar trebuie să recunoaștem că sărbătorile de iarnă sunt privite și petrecute diferit de fiecare.

C.M., studentă la Facultatea de Litere, mi-a povestit că pentru ea sărbătorile de iarnă înseamnă plecări în sat la bunici, seri petrecute la gura sobei, multe dulciuri și lapte cald. "Sunt omul care iubește la nebunie Crăciunul, îmi place să fac cadouri și să primesc. Fiind mai tot timpul departe de casă, vacanța e un moment oportun de a ajunge acasă."

M.N., student la Facultatea de Inginerie: "Eu, de sărbători, sunt mereu la muncă. Familia mea e plecată peste hotare de ani buni, iar din acest motiv aleg să muncesc de Crăciun și de Anul Nou. Fiind chelner, în această perioadă se câștigă bine, iar mie, ca student, un ban în plus niciodată nu-mi strică." M. mai spune că este un tânăr cu "picioarele pe pământ" şi că demult nu mai crede în Moș Crăciun și magia sărbătorilor, preferând să muncească.

Pentru R.M., vacanța de iarnă înseamnă pregătire intensivă pentru sesiunea ce urmează. Fiind studentă la Facultatea de Medicină, în anul 3, mi-a mărturisit că sesiunea îi dă mari bătăi de cap, aşa că preferă să profite de vacanță. "Încerc să balansez distracțiile cu învățatul, dar recunosc că prioritatea e facultatea. Vreau să devin un medic bun și muncesc din toate forțele ca să-mi ating scopul."

Prin ochii studenților, sărbătorile de iarnă sunt privite diferit, în funcţie de persoană, interese și situații. Cert este faptul că vacanța de iarnă e aşteptată de toată lumea.

Citit 920 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.