Tânăra studentă la Arte care se ocupă de imaginea fetelor din campus

Tânăra studentă la Arte care se ocupă de imaginea fetelor din campus
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Studentă la Facultatea de Arte, L. D. are grijă de "imaginea" fetelor din Campusul Studențesc "Alexandru Ioan Cuza". La vârsta de 23 de ani, se poate mândri cu un an de practică în domeniul beauty.

Cariera de make-up artist şi-a început-o la vârsta de 19 ani. Chiar dacă, la început, nu o făcea din plăcere, ci mai mult de nevoie, treptat, după ce a urmat mai multe cursuri de instruire, a înțeles că machiajul este o artă. "O prietenă m-a sfătuit să urmez un curs de make-up. Eram foarte sceptică, pentru că era nevoie de foarte multe investiții, dar am zis să încerc. Fiind pasionată de artele plastice, simțul estetic nu mi-a lipsit niciodată, iar din acest motiv am avut succes la curs", ne-a mărturisit studenta.

După ce a absolvit cursul cu brio, L.D. a primit de la profesoara sa propunerea să facă o mică practică în salon, care putea să se transforme într-o eventuală angajare permanentă. La salonul respectiv a lucrat un an, după care a renunţat, deoarece s-a înscris la Facultatea de Arte, care cere foarte mult timp și dedicație.

"Datorită machiajului, mi-am găsit rostul în viață, am înțeles că arta e ceea ce mă reprezintă cu adevărat", spune L.D.

Acum, în timpul liber, se ocupă de machiajul studentelor. În incinta Campusului Studențesc are deja o reputație destul de bună. Cât despre profit, studenta spune că cele mai bune perioade sunt începutul și sfârșitul anului universitar, pentru că atunci sunt organizate balurile bobocilor, respectiv, banchetele. "Clientele nu se prea înghesuie, deşi preţurile sunt mici, comparativ cu cele de la saloanele de înfrumuseţare. Machiajul de zi costă 30 de lei, iar cel de seară - 45 de lei".

Tânăra povestește că pentru ea machiajul nu este o afacere, ci mai mult un hobby şi face acest lucru din dorința de a accentua frumusețea fetelor, iar banii pe care-i primeşte sunt investiţi în materiale.

Citit 1969 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.