Studentă care și-a dezvoltat propria afacere

Studentă care și-a dezvoltat propria afacere
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
  • "Totul a început de la plăcerea de a avea unghiile îngrijite. Treptat, pasiunea s-a transformat într-o mică sursă de venit".

În vârstă de 20 de ani, M.S. este o tânără studentă din Republica Moldova, în anul al III-lea la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității "Dunărea de Jos".

După cum mi-a povestit, totul a început în joacă. Într-o zi, a rugat-o pe mama ei să-i procure cele necesare pentru a-și face unghiile acasă, cu gândul că va economisi bani, dacă nu se va mai duce la un salon specializat. Unghiile n-au ieșit atât de bine, dar satisfacția creației a fost incredibilă. "De mică am avut tentația de a-mi lua cât mai multe lacuri pentru unghii. Mereu încercam să-mi pun imaginația la lucru și să creez ceva deosebit. Îmi terorizam toate prietenele, le vopseam unghiile, le ștergeam și tot așa. Țin minte că o dată am chinuit-o pe verișoara mea o zi întreagă, încercând să-i fac un model văzut pe internet. Evident, nu mi-a ieșit nimic, dar încercarea moarte n-are."

De aproape un an, fata a reușit să-și dezvolte o mică afacere în incinta Campusului studențesc "Alexandru Ioan Cuza". Inițial, a urmat un curs profesional de bază, unde a studiat cum se face cât mai corect o manichiură impecabilă. În timp, și-a cumpărat toată aparatura necesară pentru a pune unghii. La început, clientele sale erau doar colegele de cameră și prietenele apropiate. După ce a acumulat puțină experiență, s-a gândit să-și extindă mica afacere.

"Când am avut prima clientă la cămin, eram foarte emoționată. Îmi făceam griji că nu îi va plăcea, încercam să fac totul perfect. După multă practică, am început să am mai multă încredere în mine. M-au susținut prietenele, care mereu îmi spuneau să pun anunțuri în campus, ceea ce am și făcut", mărturiseşte tânăra. Acest lucru, mi-a spus M., i-a mărit numărul de clienți, iar acum câștigă și peste 400 de lei într-o lună. Este mulțumită de faptul că îşi poate face singură programul de lucru, în aşa fel încât poate ajunge și la cursuri.

"Dacă mă gândesc bine, în mica mea experiență ca manichiuristă, n-am avut niciodată o clientă nesatisfăcută. Ba din contră, fetelor le place. Iar cea mai mare plăcere o primesc atunci când vin la mine fete care îmi spun că m-au recomandat prietenele lor."

Tânăra mi-a mai povestit că unul dintre cei mai neobișnuiţi clienţi a fost un băiat, care a venit să-și facă o curățire estetică. "A fost o experiență neobișnuită, dar totodată distractivă", mi-a mai spus fata.

Micile afaceri din Complexul studențesc sunt însă mult mai diverse, tinerii fiind foarte creativi în încercarea de a câștiga bani pentru a se întreține.

 

Citit 1980 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.