Va redeveni obligatorie masca de protecţie?

Va redeveni obligatorie masca de protecţie?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sezonul gripal este în plină desfășurare, iar cei care încearcă să se protejeze de virus aleg să poarte mască, în conformitate cu recomandările specialiştilor. Cu toate acestea, unii se gândesc cu teamă că există posibilitatea ca masca să redevină obligatorie sau, mai rău, să se introducă din nou starea de urgență. Am vrut să aflăm opinia gălăţenilor despre reintroducerea restricțiilor existente în timpul pandemiei.

Alexandru Movilă, 39 de ani, salariat: "Cred că se va introduce obligaţia de a purta mască de protecție, doar că va fi valabilă doar în spații închise sau în autobuze. Mai rău decât a fost în pandemie clar nu va fi. Ţine și de mentalitatea omului, pentru că, până la urmă, dacă tu nu te protejezi, altcineva nu o va face pentru tine."

Liviu Chirică, 26 de ani, student: "Nu cred că va exista o restricție, mai ales obligativitatea măștii. Acea perioadă s-a dus de mult timp, iar cel mai probabil, dacă va exista ceva, va fi purtarea măştii în spațiile închise. Eu, de exemplu, aleg să port masca atunci când circul cu transportul comun, pentru siguranța mea. Dacă toate persoanele ar înțelege acest lucru, nu ar mai fi spitalele pline de gripați."

Rebeca Druță, 52 de ani, salariată: "Nici nu vreau să mă gândesc iar la mască și la acele timpuri când eram forțați să o purtăm. Să fim serioși, virusul nu se uită la tine dacă ai sau nu mască. În pandemie, am cunoscut persoane care erau obsedate de igienizare și purtau câte două măști şi tot au luat virusul. Eu nu cred în prostia asta cu masca de protecție. Dacă este să iei gripa, iei şi cu, şi fără mască."

 

Citit 992 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2023 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.