Părerile oamenilor despre automobilele electrice

Părerile oamenilor despre automobilele electrice
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mașinile electrice creează şi probleme în rândul celor care le folosesc, iar bateriile costă cam cât jumătate din preţul unui autoturism. Şi asigurarea pentru o mașină de acest fel costă mai mult, deoarece, în caz de accident, înlocuirea acesteia poate însemna o povară mare pentru asiguratorii auto. Prețul bateriilor auto este foarte ridicat şi poate ajunge la 5.000 de euro, pentru cei care şi-au cumpărat, de exemplu, o maşină electrică Dacia Spring. Este o problemă des întâlnită în rândul posesorilor de mașini electrice, după cum ne-au spus doi gălățeni care şi-au cumpărat astfel de autoturisme.

Ion Corod47 de ani: "Nu sunt bune mașinile electrice. Eu am Dacia Spring şi o folosesc doar în oraș. M-am interesat de când am cumpărat-o și o baterie costă undeva la 5.000 de euro, așa că nu recomand."

Gabriel Marcu, 39 de ani: "Nu sunt fan al mașinii electrice, dar îmi fac treaba cu ea. Orașul e bun pentru astfel de mașini. E adevărat că ieși mai ieftin, pentru că merge pe curent, dar dacă i se va strica bateria cred că o să o vând.

Citit 1643 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 09:39

2 comentarii

  • postat de Sorin
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 00:27
    86.124.202.***
    Problema masinilor electrice nu este ( culmea!) bateria, ci motorul. In urma unor teste cu Tesla model 3, dupa 1.700.000 km au trebuit sa schimbe 3 baterii si numai putin de 8 motoare! Oricum, masinile electrice actuale sunt de unica folosinta. Cred ca viitorul este al masinilor hibrid hidrogen-elec
    0
    0
  • postat de Mariana
    Marți, 25 Aprilie 2023 16:12
    80.24.237.***
    Pai Dacia Spring este masina?
    Masinile electrice sunt foarte bune pentru oras sau deplasari scurte pana in x km, depinde de bateria fiecareia. Cel mai important este sa fie mai multe incarcatoare electrice, ca daca privim pe harta e jale.
    Este adevarat ca multora (si aici ma includ) nu ne place
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.