Poştaşi în familie

Poştaşi în familie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine nu-l ştie în comuna gălăţeană Fundeni pe Ionel Toader? În ziua de pensie este cel mai aşteptat şi mai îndrăgit om din toată localitatea. Dar parcă numai atunci?

Fie că aduce ziarul „Viaţa liberă”, fie că vine cu amenzi (mai bine nu!), cu veşti de la cei dragi, cu alocaţia celor mici sau cu facturi de plătit, poştaşul Ionel Toader este unul dintre cei mai cunoscuţi localnici din Fundeni.

Spre deosebire de alte soţii pe care bărbaţii nu pot ori nu vor să le înţeleagă, Mariana Toader, nevasta poştaşului dn Fundeni, se poate considera o femeie norocoasă. Soţul o înţelege, o ajută, ba chiar îi ţine locul. Concret, de un an de zile, Ionel Toader a preluat ştafeta şi geanta de poştaş a soţiei atunci când aceasta a intrat în concediu de maternitate.

Chiar dacă Filip, cel mai tânăr vlăstar al familiei, îi ocupă tot timpul, Mariana Toader găseşte posibilităţi să-şi ajute soţul în zilele cele mai aglomerate. Mariana Toader este poştăriţa localităţii de patru ani. A acceptat misiunea dificilă de poştaş în urma restructurărilor din învăţământ, domeniu în care a lucrat înainte.

Ştiţi câţi kilometri străbate într-o zi poştaşul Ionel Toader pentru a duce corespondenţa? 39 de km! Ca să facă asemenea distanţă pe jos i-ar lua două zile. De un an de zile, însă, a preluat, odată cu profesia soţiei, şi bicicleta. De un an de zile se antrenează, dar nu s-ar înscrie la vreun concurs de ciclism.

Crede că soţia ar fi mult mai pregătită fizic şi antrenată pentru o astfel de competiţie. Recunoaşte zâmbind că, înainte de a pune mâna pe ghidon, picioarele pe pedale şi a colinda Fundeniul cu geanta de poştaş, treaba asta i se părea mai uşoară.

Îi place însă ceea ce face şi n-ar renunţa. Iarna, când zăpezile şi gheţurile nu-i permit să circule cu bicicleta, foloseşte tractorul. Oricum, fie ploaie, vânt, ninsoare, ger sau caniculă, Ionel Toader are un gând bun pentru toţi localnicii săi: „Le doresc multă sănătate să mă aştepte, că sigur vin!”.

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.