„Salvându-mi piciorul, mi-au salvat viaţa”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* „Domnişoara dr. Lăzescu şi domnul dr. Beznea şi-au făcut datoria fără să-mi ceară nimic” *

Ioan  Chirvase, din Bereşti, de pe str. Muzicii nr. 89, a trecut, începând de astă-primăvară încoace, prin mari momente de cumpănă pentru integritatea sa fizică, din cauza unui abces ischiorectal drept neglijat, cu complicaţii locale grave.

Infiltrat prin septurile intermusculare, puroiul ajunsese până la nivelul coapsei. A fost la un pas de a i se amputa piciorul. Internat la Spitalul Teritorial Tg. Bujor, după trei zile este trimis „pachet” la Galaţi, cu ambulanţa, devenind pentru trei luni pacient al Spitalului „Sf. Apostol Andrei”.

Operat imediat la Chirurgie 1. Transferat, după aceea, la Chirurgie plastică, intră pe mâinile a doi medici. Salvându-i piciorul, aceştia i-au salvat viaţa. Numele lor: domnişoara dr. Marcelona-Tereza Lăzescu, medic primar, şefa secţiei, şi dr. Mircea Beznea.

Specialişti în chirurgia plastică. Excepţionali ca oameni. Embleme ale acestui mare spital al Galaţilor. În două rânduri, în beneficiul sănătăţii lui Ioan Chirvase, transplanturi de piele. Stă pe patul de suferinţă între 10 martie şi 31 mai. Caz dificil.

Primele grefe, de exemplu, au aderat parţial, impunându-se revenirea asupra parcelelor respective. Ioan Chirvase – are patru copii – consideră că s-a născut a doua oară. Ne-a rugat să le transmitem binefăcătorilor săi de la Chirurgie plastică, următorul mesaj:

„Din Bereşti, de acasă de la mine, vă mulţumesc din toată inima pentru că m-aţi făcut să pot merge din nou, folosindu-mă de ambele picioare. Nu există zi în care să nu-mi amintesc prin ce am trecut. Dacă n-aţi fi fost dumneavoastră, acum aveam piciorul drept amputat”.

O precizare făcut de Ioan Chirvase: „Domnişoara Lăzescu şi domnul Beznea şi-au făcut datoria de medici fără să-mi ceară nimic. Nu le-am dat nici 5 bani. Corecţi, cinstiţi şi întotdeauna de partea celui bolnav. La fel, doamnele asistente şi restul personalului din secţie”.

Citit 3618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.